Ehliyet Alacaklar İçin 2 Yeni Zorunluluk Getirildi
Yayınlanma:
Bugünden itibaren ehliyet için başvuranlar parmak izi belgesi vermek zorunda. Ayrıca direksiyon sınavından kalanlara zorunlu ders uygulaması geliyor.
Ehliyet almak için sürücü kursuna başvuranlar ʹparmak iziʹ belgesi verecek. Direksiyon sınavını geçemeyenler, her başarısızlığın ardından kayıtlı oldukları kurstan 2 saat direksiyon eğitimi alacak.
Ayrıca, çalışanının sigorta primini yatırmayan sürücü kursları, borçlarını kapatana kadar yeni kursiyer kaydı yapamayacak.
ʹPARMAK İZİʹ BELGESİ ZORUNLU OLDU
Hürriyetʹte yer alan habere göre; Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğiʹnde değişiklik yaptı.
Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan değişikliklere göre, sürücü kursuna kaydolan adaylardan istenecek belgeler arasına ʹparmak izi alındı belgesiʹ de eklendi. Böylece bugünden itibaren kursa kaydolanlar parmak izi belgesini de sunmak zorunda olacaklar.
DİREKSİYON SINAVINDAN KALAN YANDI
Teorik ve direksiyon eğitimi dersi sınavlarına herhangi bir nedenle girmeyenlerle teorik sınavda başarısız olanlar yeniden kursa devam etmeksizin ve kurs ücreti ödemeden aralıksız üç dönem daha sınavlara girebiliyor. Ancak bugünden itibaren direksiyon eğitimi dersi sınavında başarısız olan kursiyerler, her sınavdan sonra, kayıtlı oldukları kurstan en az iki saat direksiyon eğitimi dersi almak zorunda kalacaklar. Ve bu sınav hakkı üç kereyle sınırlı olacak. Oysa mevcut uygulamada direksiyon sınavını geçemeyenler, ilave derse gerek kalmaksızın üç dönem sınava girebiliyorlardı.
SEKTÖRE SİGORTA PRİM ŞARTI
Yönetmelikte en dikkat çeken yenilik ise sürücü kursu çalışanları ile ilgili oldu. Sigortasız çalıştırmanın yaygın olduğu bu sektöre ʹyeni kursiyer kaydıʹ için sigorta prim borcu bulunmama şartı getirildi. Yani, Sosyal Güvenlik Kurumuʹna prim borcu bulunan kurslar, borçlarını ödeyene kadar yeni dönem açmalarına izin verilmeyecek. Yönetmeliğin bu hükmü üç ay sonra yürürlüğe girecek.
Gündem