Emekliler İçin Karar Alındı! Su Faturasında Yüzde 50 İndirim

Emekliler İçin Karar Alındı! Su Faturasında Yüzde 50 İndirim
Emeklilere sağlanacak olan desteklere ilişkin açıklamalar gelmeye devam ederken, haziran ayının son gününde de güncel gelişmeler merak ediliyor.

Temmuz ayında da ülke genelindeki farklı belediyelerin toplumun farklı kesimlerine destekler sunması bekleniyor. Bu çerçevede, belediyelerin destek programlarına ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, emekliler de belediyelerin destek programları ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Haziran ayının son gününde de belediyelerin güncel destekleri merak edilirken, emeklilere su faturasında indirim yapılacağı geçtimiz süreçlerde duyuruldu. Yüzde 50’lik indirimin açıklanmasının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile detaylara ilişkin bilgi verildi.

Emeklilere İndirim Geldi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 65 yaş ve üzeri emeklilere su faturalarında yüzde 50 indirim imkanı sunulacak. Söz konusu indirimin duyurulmasının ardından detaylar merak konusu oldu. Belediye de resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metni yayınladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre su faturasındaki indirimin detayları şöyle:

‘’Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler yardım esasları yönetmeliği doğrultusunda, üniversite öğrencilerine yapılacak destekler kapsamında yeni düzenlemeler gerçekleştirdi. Buna göre, aynı evde 3 öğrenci ikamet etmesi, sayaç aboneliğinin birinin üzerine olması ve kira sözleşmesinde 3 öğrencinin adının geçmesi şartıyla, su faturalarında yüzde 50 indirim uygulanacak. Toplantıda, emeklilere yönelik su faturası desteği konusunda da karar alındı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler yardım esasları yönetmeliği çerçevesinde, 65 yaş ve üzeri emeklilerin su faturalarına yüzde 50 ödeme desteği verilmesi kararlaştırıldı. Bu destekten yararlanmak için emekli adına abonelik başvurusu yapılması, Trabzon'da ikamet edilmesi ve hane gelirinin kişi başına asgari ücretin 2/3’ünü geçmemesi şartları aranacak. Emekli olduğu halde çalışanlar ise bu destekten faydalanamayacak.’’

2024/06/12/hesap-makinesi-banka.jpg

Emekli Destekler 2024 Temmuz

Haziran ayının ilk gününden son gününe kadar ülke genelindeki farklı belediyeler emeklileri ilgilendiren destek programlarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, temmuz ayında da belediyelerin açıklamalar yapması bekleniyor. Bu çerçevede, yarından itibaren temmuz ayı boyunca belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular yakından takip edilecek.