En Düşük Emekli Maaşı Zammı! 10.000 TL Maaş Değişti Mi?

En Düşük Emekli Maaşı Zammı! 10.000 TL Maaş Değişti Mi?
Emekli maaş zammının belli olmasının ardından en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseldiği merak ediliyor.

Ocak ayında milyonlarca emeklinin maaşına yüzde 50'ye yakın oranda zam yapılmış ve gerçekleşen artış neticesinde SSK ve Bağkur emeklilerinin en düşük maaşı 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayına kadar 10.000 TL'lik maaş ödemesi tahsis numarasının son rakamına göre hesaplara aktarılırken, haziran ayı enflasyon rakamlarının bu hafta TÜİK tarafından duyurulmasının ardından SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında yüzde 24,73 oranında artışa gidildi. Söz konusu maaş zammının belli olmasının ardından en düşük emekli maaşının kaç TL olduğuyla ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından yılın ilk altı ayındaki enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre emekli maaşları yüzde 24,73 oranında zamlandı. Bu çerçevede, en düşük emekli maaşının hangi seviye çıkacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Mevcut durumda en düşük emekli maaşı 10.000 TL olurken, yüzde 24,73 oranındaki zammın düşük emekli maaşına uygulanması durumunda en düşük emekli maaşı 12.473 TL seviyesinde çıkabilir. Kök ücret tariflerinden hesaplamalar gerçekleştiği için farklı kök ücretlere yönelik yeni düzenlemeler hayata geçmesi durumunda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabı üzerinden bilgi verecekler.

2024/06/12/hesap-makinesi-banka.jpg

Kök Maaş Zammı

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73 oranında zamlanmasının ardından kök maaşı 8020 TL altında olan emekliler eğer en düşük emekli maaşı yönelik herhangi bir düzenleme hayata geçmezse 10.000 TL emekli aylığı almaya devam edecekler. En düşük emekli maaşın artırılmasına yönelik bir karar alınması halinde de kök ücrete bakılmaksızın en düşük emekli maaşı hangi seviyeye ve yükselirse o tutardan ödemeler yapılacak. Emekliler de maaş zamlarına dair resmi makamlardan gelecek açıklamaları yakından takip edecekler.