Erdoğan ve Mirziyoyev'den İsrail'e Tepki: Gazze İçin Ateşkes Çağrısı

Erdoğan ve Mirziyoyev'den İsrail'e Tepki: Gazze İçin Ateşkes Çağrısı
Erdoğan, Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nda Gazze'deki durumu ele alarak, İsrail'e ve İsrail'e silah sağlayanlara tepki gösterdi ve ateşkes çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, toplantıda ikili işbirliği konusunu ele almanın yanı sıra, dünyanın karşı karşıya olduğu zorlu döneme de değindi.

Gazze'de Duruşma Çağrısı

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den beri devam eden saldırılarının, istişarelerin merkezi gündem maddelerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, şu görüşleri paylaştı: "Filistin meselesine, Özbekistan ile aynı zaviyeden bakıyoruz. Gazze'de mazlumlara yapılan zulmün durdurulması yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Şevket kardeşime, bağımsız Filistin Devleti'ne ve iki devletli çözüme verdiği destek dolayısıyla teşekkürlerimi iletiyorum. Savaşın bitmesi ve Gazze'deki kardeşlerimize ihtiyaç duydukları insani yardımların ulaştırılması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Uluslararası Adalet Divanı başta olmak üzere tüm hukuki süreçlere dair girişimlerimiz sürüyor. İsrail'e katliamlarında cephane ve silah desteği veren ülkeler de artık bu suça ortak olmaktan vazgeçmelidir. Vicdan ve sorumluluk sahibi tüm kesimleri ateşkesin ivedilikle tesisi noktasında ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum."