Goodyear Türkiye Fabrikası Üretimi Geçici Olarak Durdurdu

Goodyear Türkiye Fabrikası Üretimi Geçici Olarak Durdurdu
Goodyear Türkiye, Kocaeli'deki fabrikasında üretimi geçici olarak durdurdu. 1 Temmuz'da bakım çalışmaları sonrası faaliyetlere başlamayı planlıyor.

Türkiye'nin önde gelen lastik üreticilerinden Goodyear, Kocaeli'deki tesisinde üretimi geçici olarak durdurma kararı aldı. Fabrika yöneticileri, küresel pazardaki sipariş azalmaları sebebiyle bu adımı atmaya karar verdiklerini açıkladı. Üretimin durdurulmasının ardından, fabrikada çalışan 430 işçi zorunlu olarak yıllık izne çıkarıldı.

1 Haziran itibarıyla üretime ara verilen fabrikanın, planlanan yıllık bakım çalışmalarının ardından 1 Temmuz'da faaliyetlerine yeniden başlaması bekleniyor. Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Nisan ayında yapılan bildirimde, izin sürelerinin yetersiz olması nedeniyle işçilerin gelecek yılki izin haklarını da kullanmaları gerektiği belirtildi. Fabrikada Lastik-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu biliniyor ve çalışanlar arasında izin kullanımı farklılık gösteriyor; 20 günlük yıllık izin hakkına sahip olanlar, gelecek yıldan 6 gün daha izin kullanmak durumunda kaldı.

Goodyear yönetimi, üretimin yeniden başlamasıyla birlikte normal iş akışına geçileceğini ve siparişlerin artması halinde üretim kapasitesinin genişletilebileceğini belirtti.