Görev Onayı Anketinde Erdoğan'da Düşüş, Özel'de Artış Gözlendi

Görev Onayı Anketinde Erdoğan'da Düşüş, Özel'de Artış Gözlendi
MetroPOLL Araştırma, Erdoğan'ın görev onayı %44,8'den %39,6'ya gerilerken, Özel'in onayı %30,4'ten %54,9'a yükseldiği ortaya çıkardı.

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, 'Siyasi Liderlerin Görev Onayı' başlıklı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Yapılan anket çalışmasında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Mayıs ayındaki performansları, Şubat ve Nisan aylarındaki performanslarıyla karşılaştırmalı olarak sunuldu.

Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, araştırmayla ilgili şu sözleri paylaştı: ''Erdoğan ve Özel’in “Görev Onayı” değerlerinde son üç ayda meydana gelen değişim çok çarpıcı. Özellikle CHP’nin oy oranında artış olmamasına rağmen Özel’in görev onayı ve popülaritesinin artması dikkatle gözlenmesi ve araştırılması gereken bir konu olabilir'' şeklinde konuştu.

Araştırmada katılımcılara şu soru yöneltilmiş: "Genel olarak düşündüğünüzde, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevini icra şeklini, Özgür Özel'in ise ana muhalefet liderliği görevini icra şeklini onaylıyor musunuz?" sorusu soruldu.

Erdoğan'a Görev Onayı 40'ın Altına Düştü

Verilere göre Erdoğan'ın Şubat ayında %44,8 olarak ölçümlenen görev onayı Nisan'da %41,0'a Mayıs'ta ise %39,6'ya geriledi.

Özel'e Görev Onayı 54,9 Çıktı

Araştırmada Erdoğan'ın görev onayındaki düşüşe paralel olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görev onayında artış görüldü. Özel'e Şubat ayında %30,4 olan görev onayı Nisan'da %45,6, Mayıs'ta %54,9 oranına çıktı.