Güney Kore'deki Fabrika Yangınında 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Kore'deki Fabrika Yangınında 20 Kişi Hayatını Kaybetti
İçişleri ve Güvenlik Bakanı Lee Sang-min, yangınla ilgili devlet kurumları ve yerel yönetimlerden mevcut tüm kaynakları seferber etmelerini istedi; acil durumun yönetimi için koordinasyon çağrısında bulundu.

Güney Kore'nin başkenti Seul'un güneyindeki bir lityum pil fabrikasında meydana gelen yangında ilk raporlara göre 20 kişi hayatını kaybetti.

Yonhap'ın bildirdiğine göre, itfaiye ekipleri, Seul'un güneyindeki Hwaseong şehrinde bulunan "Aricell" isimli lityum pil üretim tesisinde çıkan yangına müdahale etti.

Yangın sonucunda ilk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü ve ölen işçilerin kimliklerinin henüz belirlenemediği bildirildi.

Yetkililer, 2'si ağır yaralı 4 kişinin hastaneye sevk edildiğini, fabrikada mahsur kalan diğer işçiler için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Yangının çıkış sebebi ise soruşturuluyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, yangının kontrol altına alınması ve mahsur kalan işçilerin kurtarılması için tüm personel ve ekipmanın seferber edilmesi talimatını verdi.

İçişleri ve Güvenlik Bakanı Lee Sang-min, ilgili devlet kurumları ve yerel yönetimlerden mevcut tüm kaynaklarını ve imkanlarını harekete geçirmelerini talep etti.