Hamas'ın ABD Başkanı Biden'a Filistin Ateşkes Taslağındaki Garantör Talebi

Hamas'ın ABD Başkanı Biden'a Filistin Ateşkes Taslağındaki Garantör Talebi
ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu ateşkes taslağında Hamas'ın talep ettiği değişiklik ortaya çıktı: Hamas, Çin, Rusya ve Türkiye'nin garantör olmasını istedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Filistin ile İsrail arasında süren çatışmanın sona ermesi için önerdiği ateşkes anlaşmasının detayları ortaya çıktı. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Hamas'ın İsrail ile yapılacak ateşkes anlaşmasında Çin, Rusya ve Türkiye'nin garantör olmasını talep ettiği iddia edildi.

İsrail basınında yayımlanan haberlere göre, Hamas'ın İsrail'e sunduğu ateşkes teklifine verdiği yanıtta istediği değişiklikler de belirtildi.

Hamas'ın Türkiye'nin garantör olmasını talep ettiği iddiası, İsrail basınında çıkan haberlerle gündeme bomba gibi düştü. Bu talebin, ABD ve İsrail tarafından reddedildiği belirtiliyor. Hamas'ın sunduğu teklif, geçen ay İsrail tarafından sunulan ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan ateşkes önerisinde Hamas tarafından yapılan birkaç değişiklikten biri olarak aktarıldı.

Hamasın Talebi Siyonist İsrail'in Geri Çekilmesi

Hamas'ın talepleri arasında, kalıcı bir ateşkes için güncellenmiş bir zaman çizelgesi ve Gazze Şeridi'nden çekilmeyi içeren İsrail'in Refah ve Mısır-Gazze sınırı boyunca uzanan Philadelphia Koridoru'ndan çekilmesi bulunmaktadır.

ABD Başkanı Biden, Gazze Şeridi'ndeki ateşkes önerisine ilişkin olarak Mısır ve Katar'a yanıtını ilettiğini belirtmişti. Hamas, ateşkes planına verdiği yanıtında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve işgalini sona erdirme önceliği taşıdığını ve "savaşı sonlandıracak bir anlaşmaya olumlu yaklaştığını" ifade etmişti.