İmamoğlu, TBB Başkanı Seçildi: AKP'li Başkanlardan Oy Aldı

İmamoğlu, TBB Başkanı Seçildi: AKP'li Başkanlardan Oy Aldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi; AKP'li belediye başkanlarından da oy aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığı için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarıştı. İmamoğlu, 515 oy alarak başkan seçildi. Genç ise AKP'nin adayı olarak 250 oy kazandı.

Delege dağılımı dikkate alındığında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na AKP'li belediye başkanlarının da oy verdiği belirlendi. Türkiye Belediyeler Birliği'nde (TBB) büyükşehir, il ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinin başkanları doğal delege olarak kabul ediliyor. Seçilmiş delegelerle birlikte TBB'nin delege sayısı 868'e ulaşıyor. CHP, 448 delegesi ile tek başına çoğunluğu sağladı. Ancak İmamoğlu, CHP'nin delege sayısını 67 farkla geçerek 515 oyla seçildi.,

"Hükümet de şaşkına döndü"

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre, AKP adayı Metin Genç'in aldığı 250 oy göz önüne alındığında, 67 oy farkının içinde İYİ Parti, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin etkisi olduğu belirlendi.

Ancak AKP'li bir belediye başkanının da İmamoğlu'na destek verdiği belirtildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Ondan fazla AKP belediye başkanının İmamoğlu’na oy verdiğini görüyoruz. Aradaki oy farkı iktidarı da şaşırttı ifadelerini kullandı.