İsrail Saldırısının Ardından Gazze'de 'Made in India' Etiketi: Uluslararası Tepki!

İsrail Saldırısının Ardından Gazze'de 'Made in India' Etiketi: Uluslararası Tepki!
İsrail savaş uçaklarının BM sığınma evine düzenlediği saldırının kalıntıları arasında "Made in India" etiketi bulundu, bu durum uluslararası tepkiye neden oldu.

Gazze bombardımanında Hindistan yapımı askeri teçhizatın kullanıldığı ortaya çıktı. Viral olan bir video saldırının sonrasını gözler önüne sererken, Perşembe günü sabahın erken saatlerinde Nuseyrat'ta yıkılan binanın ardından çekilen görüntüler dikkat çeken detayları açığa çıkardı.

İsrail uçakları, UNRWA'nın Nuseyrat kampındaki Sardi okuluna hava saldırısı düzenledi. Bu okul, en az 6 bin yerinden edilmiş Filistinliye sığınak olarak hizmet veriyordu.

Hindistan’dan Yardımla Soykırım Desteği!

Hintli silah üreticilerinin İsrail'in acımasız saldırılarında yer alması, Siyonizm ve Hindutva ideolojilerinin birbirine benzerliğini gözler önüne seriyor. Bu durum, Hindistan'ın Gazze'deki insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarına karıştığına dair ek kanıtlar sunuyor.

Mayıs ayındaki resmi belgeler, Savunma Bakanlığı’na bağlı bir kamu sektörü kuruluşu olan Munitions India Ltd.'nin (MIL) İsrail'e silah ihracatına izin verildiğini gösteriyor.

Benzer şekilde, Hindistan'ın güneyindeki Telangana eyaletinde merkezi bulunan özel bir şirket olan Premier Explosives Ltd. (PEL), iki farklı durumda patlayıcı ve ilgili aksesuarları İsrail'e ihraç etme izni aldı.

Hindistanlı iş adamı Gautam Adani'nin sahibi olduğu Adani Savunma ve Havacılık, İsrail'in Elbit Systems şirketi ile işbirliği yaparak, 2019'dan 2023'e kadar askeri amaçlarla 20'den fazla Hermes 900 İHA'yı İsrail'e teslim etti.

Ayrıca, Hindistan, Başbakan Narendra Modi'nin Bharatiya Janata Partisi'nin iktidara gelmesiyle eş zamanlı olarak, son on yılda İsrail'den 2,9 milyar dolar değerinde silah alımı yaparak İsrail'in en büyük silah müşterilerinden biri olmaya devam etti.

Modi'nin 2014'te iktidara gelmesinden bu yana, Yeni Delhi ve Tel Aviv arasındaki ilişkilerde benzeri görülmemiş bir artış yaşandı.