İsrail'in Gazze'deki Okul Saldırısında 39 Ölü, Onlarca Yaralı

İsrail'in Gazze'deki Okul Saldırısında 39 Ölü, Onlarca Yaralı
Gazze'de UNRWA'ya ait bir okula yapılan İsrail saldırısında 39 ölü, onlarca yaralı var. Sivil katliam uluslararası toplumu harekete geçirmeli.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinin Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı 2. bölgesinde yerinden edilmiş insanların barındığı bir okulu bombalayarak büyük bir trajediye sebep olduğu belirtildi.

Saldırı sonucu yaşamını yitiren 39 kişinin cenazelerinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştığı, birçoğunun yaralı olarak getirildiği belirtildi. Hastanenin kapasitesinin üç katı kadar yaralı ve hasta ile dolu olduğuna dikkat çekilerek, ölü ve yaralıların hala getirilmeye devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada İsrail'in bu eylemleriyle sivil katliamlara yol açtığı ve bu durumun soykırım suçunu oluşturduğu vurgulandı. Ayrıca, Amerika'nın İsrail'e verdiği silah ve askeri destekle bu tür eylemlerin sürmesine yeşil ışık yaktığı kınandı.

İnsanlığa ve uluslararası hukuka karşı işlenen bu suçlardan dolayı tamamen İsrail ve Amerikan yönetiminin sorumlu tutulduğu açıklamada, tüm dünya toplumuna bu suçları ve Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail-Amerikan saldırılarını kınamaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler ile diğer tüm uluslararası kurum ve kuruluşlardan, Gazze Şeridi'nde sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik soykırımı durdurması için İsrail'e baskı yapmaları istendi. Ayrıca, uluslararası topluma, Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik yaşanan günlük katliamlara ve soykırıma katılan İsrailli ve Amerikalı savaş suçlularını yargılamaları çağrısında bulunuldu.