İşsizlik Oranları Sonrasında Bakan Şimşek Açıklama Yaptı

İşsizlik Oranları Sonrasında Bakan Şimşek Açıklama Yaptı
TÜİK’in haziran ayında işsizlik oranının yüzde 9.2 olduğunu duyurmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamada bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nın haziran ayı iş gücü istatistiklerini açıklaması ve bir önceki aya göre işsiz sayısının 234 bin artarak 3 milyon 305 bin olarak ölçülmesinin ardından işsizlik oranlarına ilişkin değerlendirmeler devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile açıklama yaptı.

Tek Haneli İşsizlik Oranı Bekleniyor

İşgücü istatistiklerinin açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, bu yıl OVP’den daha düşük ve tek haneli işsizlik oranı öngörüldüğünü belirterek:

‘’Aylık cari dengenin fazla verdiği haziranda yıllık açık 24,8 milyar dolar gerçekleşti. İkinci çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,2’ye, üçüncü çeyrekte ise yüzde 2’nin altına gerilemesini bekliyoruz. Programımızın dengelenme ve dezenflasyondaki olumlu sonuçlarının yanı sıra işgücü piyasasındaki kısa vadeli olumsuz etkilerini görüyoruz. İşsizlik oranı haziranda yüzde 9,2’ye yükseldi ancak bu yıl OVP’den daha düşük ve tek haneli işsizlik oranı öngörüyoruz. Kalıcı refah artışı sağlamak için programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. İşgücü piyasasının niceliği kadar niteliği de önemlidir. Bu kapsamda verimlilik artışı, beşeri sermayenin güçlendirilmesi ve dijital dönüşüme odaklanan yapısal reformlara ağırlık veriyoruz’’ ifadelerine yer verdi.