İstanbul'da Yağışlı Günler: Sıcaklık 5 Derece Düşecek

İstanbul'da Yağışlı Günler: Sıcaklık 5 Derece Düşecek
İstanbul'da bugün akşamdan cumartesiye kadar aralıklarla yağmur bekleniyor. Yağışlar, cuma günü sıcaklıkları 5 derece serinletecek.

İstanbul'da bugün akşamdan itibaren cumartesiye kadar aralıklarla yağmur bekleniyor. Yağışların etkisiyle cuma günü hava 5 derece serinleyecek.

İstanbul'da Aralıklı Yağmur Bekleniyor

Öğle saatlerinde İstanbul'da hissedilen sıcaklık 34 derece olacak. Ankara'da akşam yerel sağanaklar beklenirken, Antalya'nın iç kesimlerinde yaz sağanakları etkili olacak. Ankara'da sıcaklık 32, Antalya'da ise hissedilen sıcaklık 40 derece olacak. İzmir'de nem yüksek, gölgede sıcaklık 37 derece. Bursa'da cuma günü yağmur bekleniyor, sıcaklık 34 derece.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'un Avrupa Yakası'nın batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri olacağını duyurdu. AKOM'un uyarısına göre, İstanbul genelinde bu gece saatlerinden cumartesi akşam saatlerine kadar yerel gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu:

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Niğde, Uşak, Karaman, Kırıkkale, Karabük, Osmaniye.

Marmara'da yağış Trakya'da yer yer şiddetli olacak ve günlük hayatı olumsuz etkileyebilir. Cuma günü yağmur Kocaeli'ye kadar tüm bölgeyi etkilerken, gök gürültüleri de görülecek. Edirne 31, Balıkesir 34, Sakarya 33 derece olacak. Cuma günü belirgin bir serinleme bekleniyor.