İzmir Alacatı'nda Çıkan Orman Yangınında Üç Kişi Hayatını Kaybetti

İzmir Alacatı'nda Çıkan Orman Yangınında Üç Kişi Hayatını Kaybetti
İzmir'in Alacatı Mahallesi'nde çıkan orman yangınında üç kişinin hayatını kaybetmesi üzerine dört şüpheli gözaltına alındı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise olayı taziye mesajıyla değerlendirdi.

İzmir’in turistik ve yazlık beldesi Çeşme ilçesi Alacatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, hızla büyüyerek çevredeki ormanlık alanları tehdit etti. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememiş olup, ilk müdahale ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangının daha fazla yayılması önlendi.

İzmir Çeşme Alaçatı Mahallesi'nde Orman Yangını Çıktı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki uçak, dört helikopter, 16 arazöz, üç su ikmal aracı, üç dozer ve bir yer ekibi olay yerine sevk edilerek yangına müdahale edildi. Ekiplerin koordineli çalışması sonucunda yangın kontrol altına alındı. Ancak yangın söndürme çalışmaları sürerken, üç kişinin yangın sırasında kaybolduğu bildirildi.

Yangın bölgesinde yapılan arama çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve durumuyla ilgili detaylı bilgi henüz açıklanmadı.

Olayın ardından İzmir Valisi Süleyman Elban, yangını çıkardıkları iddiasıyla dört kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Soruşturmanın derinleştiği ve yangının çıkış sebebinin netleştirilmeye çalışıldığı belirtildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yangında yaşamını yitirenler için bir taziye mesajı yayımlayarak, olayın derinlemesine araştırılması gerektiğini ifade etti. Kamuoyu, olayın gelişmelerini yakından takip etmeye devam ediyor.