Kızılcahamam Kampı: Ekonomiden Sonra En Büyük Sorun Sağlık

Kızılcahamam Kampı: Ekonomiden Sonra En Büyük Sorun Sağlık
Kızılcahamam'daki kampta, Türkiye'de ekonomiden sonra en büyük sorunun sağlık alanında olduğu katılımcılar tarafından dile getirildi.

AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlediği 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı dün tamamlandı. Toplantıda bir dizi bakan sunum gerçekleştirirken, grup başkan vekilleri ise teşkilat üyelerine çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı sunumda son zamanlarda artan taleplere dikkat çekerek, “Yabancıların kayıt dışı çalışmalarına son verilecek. Konu yarın yapılacak kabine toplantısında gündeme alınacak” şeklinde konuştu.

Sokak Hayvanları Gündemdeydi

Kampın TBMM parti grup çalışmaları oturumunda sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalar da gündeme geldi. AKP'de sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme için görevlendirilen Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bu konunun Türkiye’nin önemli bir sorunu olduğunu, bu yüzden toplumun tüm kesimleriyle çalıştıklarını ifade etti. Yenişehirlioğlu, hazırlayacağı raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağını belirtti.

İsrail'in Gazze'deki eylemleriyle ilgili yorumlarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise “Dünyanın gündemi artık ateşkesi de aşan iki devletli çözüm oldu” ifadelerini kullandı.

Teşkilatta Yapay Zeka Dönemi

Ayrıca, genel merkez çalışmaları oturumunda seçim işleri ve yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları seçim sonuçlarına yönelik sayısal veri sunumu gerçekleştirdi. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 2028 seçimlerine giden yolda yapılacak değişikliklerin çerçevesini çizdi. Kandemir e-Teşkilat modelinin kurulacağını belirterek, teşkilatlanmada yapay zekâ kullanılacağını ifade etti.

Ekonomiden Sonra En Önemli Sorun Sağlık Sektörü

Kampta katılımcılar tarafından Türkiye’de ekonomiden sonra en önemli sorunun sağlık alanında yaşandığı ifade edildi. 10 dakikada bir hasta muayene etmenin uygun olmadığı ve bu durumun hastalar tarafından olumsuz karşılandığı belirtildi. Ayrıca, 2002 yılında kişi başına düşen sağlık harcamalarının 100 dolar olduğu, şu anda ise bu rakamın 306 dolara yükseldiği belirtildi.