Kurban Bayramı'nda Kiralık Araç Talebi ve Dolandırıcılık Tehlikesi

Kurban Bayramı'nda Kiralık Araç Talebi ve Dolandırıcılık Tehlikesi
Kurban Bayramı tatilindeki yüksek kiralık araç talebi dolandırıcıların sahte sitelerle faaliyet gösterdiği bir ortam yarattı.

Kiralık araç talebinin arttığı bir dönemde, sektör temsilcileri vatandaşları, 'sahte' web sitelerinin dolandırıcılık yapabileceği konusunda uyardı. Kurban Bayramı tatili, 9 gün olarak uzadığı için kiralık araç talebi doruk noktasına çıktı.

Sektör yetkilileri, Kurban Bayramı tatili süresince 100 bin aracın trafiğe çıkacağını belirterek, tüketicilere dolandırıcılık riskine karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Yüksek araç kiralama talebinde olan dönemlerde, müşterilere geniş ve kurumsal şube ağı olan firmaları tercih etmeleri önerildi.

Kiralık Araç Talebi Kurban Bayramı Öncesi Zirve Yaptı

SIXT Türkiye ve Borlease Genel Müdürü Yiğit Aras, bayram öncesinde kiralık araç talebinde önemli bir artış yaşandığını vurgulayarak bayram süresince 100 bin aracın trafiğe çıkacağını belirtti.

Aras, 2023 yılına göre yüzde 40 büyüme gösteren kısa dönem araç kiralama sektöründe, Kurban Bayramı öncesi doluluk oranının yüzde 90’ları aştığını ifade etti.

Yiğit Aras, İstanbul ve Marmara Bölgesinin en yoğun talep gören bölgeleri olduğunu vurgulayarak, "Akdeniz ve Ege normal yaz yoğunluğuna ulaştı. Ancak gözlemlerimiz müşterilerin İstanbul’dan araç alıp tatil yörelerine gittikleri yönünde. Yurtdışından gelen tatilciler de kiralık araçlara yoğun talep gösterdi. Bayram dönemindeki pazar payımızın yüzde 10’dan fazla olacağını öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Kiralama sürelerinin kış aylarında genellikle ortalama 4 gün, yaz aylarında ise ortalama 6 gün olarak değiştiğini ifade eden Aras, "Araç kiralama fiyatlarındaki artışında etkisiyle tüketiciler ekonomik grup araçlara yöneliyor. Özellikle B ve B+ segment araçlar yoğun talep görüyor. Otomatik vites ve benzinli araçlara olan ilgi arttı. Elektrikli araçlar ise hala düşük talep görmekte ve sektör genelinde yüzde 1'in altında bir orana sahip" dedi.

Sahte Web Sayfalarına Dikkat: Kredi Kartı Bilgilerinizi Paylaşmayın

Rent Go Genel Müdürü Köksal Öztürk de, tatil için araç kiralayacak olanlara çeşitli uyarılarda bulundu.

Öztürk, "Dokuz güne çıkarılan Kurban Bayramı tatili ve hemen öncesinde okulların tatile girmesiyle kiralık araca yönelen yüksek ilgi bazı kötü niyetli kişiler için de fırsat anlamına geliyor. Bu dönemde kurumsal ve saygın araç kiralama firmalarının internet sitelerini kopyalayarak yanıltıcı görüntülerle vatandaşları dolandırmaya ve haksız kazanç sağlamaya çalışan oluşumların da arttığını görüyoruz. Kiralama işlemleri için mutlaka kurumsal web sitelerini ve çağrı merkezlerini kullandıklarından emin olmalılar. Bunun yanında kendilerine çeşitli iletişim kanallarından ulaşarak kredi kartı bilgisi ya da IBAN numarasına para transferi isteyen kişilere de itibar etmemeleri oldukça önemli" ifadelerini kullandı.