Kurban Bayramı'nın İlk Dört Günü Hava Durumu Nasıl Olacak?

Kurban Bayramı'nın İlk Dört Günü Hava Durumu Nasıl Olacak?
Kurban Bayramı'nın ilk dört gününde Türkiye genelinde sıcaklıklar yüksek seyredecek, Akdeniz ve Ege'de 40 dereceye kadar çıkabilir; bazı bölgelerde sağanak yağışlar görülecek.

Son meteoroloji raporuna göre, ülkemizin kuzey ve iç bölgelerinde parçalı, zaman zaman çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kırıkkale, Çankırı, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Samsun, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Ordu'nun iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde de benzer yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin genellikle az bulutlu ve açık olması öngörülüyor. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer yoğun yağışların olabileceği uyarısı yapılmaktadır.

Hava Sıcaklığı: İç ve batı kesimler ile Karadeniz'de 3 ila 5 derece düşüş beklenirken, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eserken, Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu durum sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış sırasında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu bölgelerdeki vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemle tavsiye edilir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenen rüzgarlar nedeniyle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bayramın 1. Günü Hava Nasıl Olacak?

Kurban Bayramı'nın birinci gününde hava durumu şu şekilde olacak:

Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkacak. İstanbul ve çevresi ile İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Karadeniz bölgelerinde hava sıcaklıkları 30 derece civarında seyredecek. Bunaltıcı sıcaklıklar beklenmiyor. Doğu Karadeniz'de ise yoğun sağanak yağışlar görülebilir. Doğu Anadolu'da ise çok yüksek sıcaklıklar yaşanacak.

Bayramın 2. Günü Hava Nasıl Olacak?

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde de hava durumu benzer şekilde olacak. Doğu Karadeniz bölgesinde sağanak yağışlar beklenirken, diğer illerde sıcaklıkların yüksek seyretmesi öngörülüyor.

Bayramın 3. Günü Hava Nasıl Olacak?

Doğu Karadeniz bölgesinde beklenen sağanak yağışlar azalacak. Burdur, Denizli ve Isparta'da da yağışların etkili olması bekleniyor. Diğer illerde ise hava durumu aynı şekilde devam edecek.

Bayramın 4. Günü Hava Nasıl Olacak?

Bayramın dördüncü gününde ülke genelinde ilk üç günkü hava durumu ile benzerlik göstermesi bekleniyor. Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Ardahan ve Kars çevrelerinde sağanak yağışlar görülebilir.