Mutʹlu lar derneği kuruldu

Mutʹlu lar derneği kuruldu
İlimizde yeni kurulan Karaman Mutlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Karaman basınıyla düzenlenen bir tanışma toplantısında bir araya geldi.

 Eredem Park’ta düzenlenen tanışma toplantısına Dernek Başkanı Durmuş Ataş, Başkan Yardımcıları Abdullah Ceylan, Mahmut Bal, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Yaz ve Ersin Uysal ile ilimizde görev yapan yazılı, görsel ve internet medyasının temsilcileri katıldı.


Karaman Mutlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Ataş, tabela dernekçiliğinden ziyade kurumsal olmayı önemsediklerini belirterek, “Karaman’dan 26 bin civarında Mut ve çevresindeki Mersin’e bağlı ilçelerimizden nüfus var. Biz bu nüfusu bir çatı altında toplayarak çoğunluğu sağlayıp burada ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak, Mutlu hemşerilerimizin sorunlarını çözebilmek için bu çatıyı oluşturduk. Bazı hedeflerimiz var. Bunların başında Mut ve bölgesinden Karaman’a hastaneye veya sınava gelen öğrencilerimizden kalacak yeri bulunmayanların kalabileceği 3 katlı bir misafirhane oluşturmayı düşünüyoruz. Bu konuda Mut Belediye Başkanımız bize gerekli desteği vereceğini söyledi. Üye aidatlarından veya aidatlar dışında belirli aralıklarla toplantılar yaparak maddi durumları güçlü olanların desteğiyle mahallelerde tespit edilen ihtiyaç sahibi olan ailelerimize her ay muhtarlarımızın da desteğiyle gıda ve giyecek yardımları yapacağız” dedi.
Dernek Başkanı Ataş, Mut’un Karaman’a bağlanmasının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ve bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, “Biz gerek ticari gerekse özel işlerimiz için Karaman’a geliyoruz. Mersin’e bağlıyız ama mesafe açısından Karaman bize daha yakın. Bu nedenle Karaman’a bağlanmak en büyük hedefimiz. Ama bu siyasi bir süreç olduğu için siyasilere burada çok büyük iş düşüyor. Biliyorsunuz Mut yıllardır Karaman’a bağlanmak için çaba gösteriyor hatta bunun için referandum bile yapıldı. Umuyoruz ki ileriki süreçte güzel haberler alırız. Karaman’da Mut nüfusuna kayıtlı 250 bin civarında sanayide esnaf bulunuyor. Bunun yanında Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalışan çok sayıda işçi var. Biz Karaman’da Mutlular açısından güzel işlere imza atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.