Saadet Partisi'nde Genel Başkan Adayları Belirginleşiyor

Saadet Partisi'nde Genel Başkan Adayları Belirginleşiyor
Saadet Partisi kulislerine göre genel başkanlık için İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Başkan Yardımcıları Fatih Aydın ve Ömer Abdullah Ayhan ile İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'nın isimleri öne çıkıyor.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun istifa edeceği ve yeni liderin belirleneceği olağanüstü kongre, 30 Haziran'da Ankara'da gerçekleşecek.

Saadet Partisi'nin düzenleyeceği 'Değişim ve Genişleme Kongresi'nde, Karamollaoğlu'nun yerine geçecek aday, bir eğilim yoklamasıyla belirlenecek.

Parti yönetimi, eğilim yoklaması için kurultay delegeleri ve il/ilçe başkanlarından üçer aday önermelerini talep etti. Yönetim, gelen önerileri sıralamaya başladı ve en fazla önerilen isimler en başa yerleştirildi. Liste, Karamollaoğlu'na sunuldu.

Karamollaoğlu 3 Ya Da 5 İsmi Müzakereye Açacak

Karamollaoğlu, listede en çok önerilen 3 ya da 5 adayı pazar günü Ankara'da gerçekleşecek toplantıda inceleyecek. Bu adaylar üzerinde bir müzakere süreci başlatılacak ve aday sayısı tek bir isme indirilmeye çalışılacak. Toplantıya parti il müfettişleri, il başkanları ve genel idare kurulu üyeleri katılacak. Parti kaynaklarına göre, bu toplantıda bir tür ikinci eğilim yoklaması yapılacak. Uzlaşma sağlanırsa, kongreye tek bir adayla gidilecek.

'Tek Bir Adayın Arkasında Birleşirsek, Kongreden Güçlenerek Çıkarız'

Sürecin sağlıklı bir şekilde ilerleyeceğine inandığını belirten bir parti yetkilisi,“Eğer süreç sağlıklı işlerse genel başkan adayını ortak bir eğilim yoklaması ve tartışma ile belirlemiş olacağız. Ön seçimde öne çıkan bir arkadaşın arkasında kenetlenme yönünde bir çaba var. Bu kenetlenmeyi sağlarsak kongreden güçlü çıkarız” şeklinde konuştu.

'Genel Başkan'ın Milletvekili Olması Avantaj Olur'

Partisinin grup toplantılarında konuşan Karamollaoğlu, milletvekili olmadığı için Genel Kurulu izleyiciler sırasından takip ediyordu. Parti kaynakları, yeni genel başkanın milletvekili olmasının partinin siyasi etkinlikleri açısından faydalı olabileceği görüşünde ve teşkilatın da bu yönde bir tercih yapmasının şaşırtıcı olmayacağını ifade ediyor.

Hangi İsimler Öne Çıkıyor?

Saadet Partisi kulislerine göre genel başkanlık için İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Başkan Yardımcıları Fatih Aydın ve Ömer Abdullah Ayhan ile İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'nın isimleri öne çıkıyor. Kongrenin sonucunda yönetimde gençleşme ve parti organlarında kadın temsilinin artması bekleniyor.

Karamollaoğlu Yik Üyesi Olacak

Karamollaoğlu'nun, geçtiğimiz aylarda sağlık sorunları nedeniyle ertelediği siyasi parti ziyaretlerini kongreden önce tamamlaması bekleniyor. Kongre sonrasında Karamollaoğlu'nun Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak siyasete devam edeceği belirtiliyor.