Selahattin Demirtaş, Tutuklu Olmasına Rağmen Jeremy Corbyn'a Destek Mektubu Gönderdi

Selahattin Demirtaş, Tutuklu Olmasına Rağmen Jeremy Corbyn'a Destek Mektubu Gönderdi
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2016'dan beri tutuklu olmasına rağmen, Birleşik Krallık'taki genel seçimlerde bağımsız aday olan Jeremy Corbyn'e destek mesajı gönderdi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2016 yılından beri tutuklu bulunduğu süre boyunca, Birleşik Krallık'taki genel seçimlerde bağımsız aday olan Jeremy Corbyn'e destek mesajı gönderdi. Bu mesaj, Demirtaş'ın avukatları aracılığıyla iletilmiş oldu.

Geçmişte İşçi Partisi liderliği yapan Jeremy Corbyn, partisiyle İsrail politikalarına karşı dile getirdiği eleştiriler sebebiyle yollarını ayırmıştı.

Demirtaş’ın mesajı şu şekilde: “Sevgili Jeremy, 4 Temmuz’da yapılacak seçimlerde hepinize başarılar diliyor, İngiltere’deki dostlarımızın da sizi tüm güçleriyle destekleyeceklerine inanıyorum. Özgür zamanlarda görüşmek dileğiyle, Selam, Sevgilerimle…”

Jeremy Corbyn, Demirtaş’ın mesajını X hesabından paylaşarak şu notu ekledi: “Haksız bir şekilde tutukluğunun devam ettiği Türk hapishanesinden yazdığı destek mektubu için Selahattin Demirtaş’a teşekkürler. Türkiye’de – ve dünya çapında – özgürlük, barış ve adalet için yürütülen mücadele galip gelmeli.” ifadelerine yer verdi.