Sinan Ateş Cinayetinde Savcıdan Ağır Cezalar İstendi

Sinan Ateş Cinayetinde Savcıdan Ağır Cezalar İstendi
Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Sinan Ateş cinayeti davasında savcı, sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet ve uzun hapis cezaları talep etti.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, Sinan Ateş cinayeti davasının bugünkü celsesinde duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünü sundu.

Sinan Ateş Cinayeti Davasında İstenen Cezalar Ortaya Çıktı

Savcı, sanıklar Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un, Sinan Ateş'i "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını talep etti. Ayrıca, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan bu sanıkların 9 yıl ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılmalarını istedi. Özyağci'nin, ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak suçundan 1 yıl ile 3 yıl arasında hapisle cezalandırılmasını da talep etti.

Savcı, sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın "suça azmettiren" olarak değerlendirildiğini belirterek, bu kişilerin de Ateş'e yönelik "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini önerdi.

Diğer sanıklar Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Emre Yüksel, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Caner Günay, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç'ın, "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15 yıl ile 20 yıl arasında hapisle cezalandırılmalarını talep eden savcı, sanık Alper Atay'ın "suçluyu kayırma" suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası verilmesini istedi.

Sanık Mehmet Yüce'nin beraatini, cinayetin ardından sanık Erdem Karadeniz'in Çep'in otelde kalmasına yardım ettiği öne sürülen Erdem Karadeniz ve tetikçilerin görüştüğü otoparkın ortağı Osman Bayraktar'ın da beraatini talep etti.

Savcı, sanık Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan dava dosyasının ayrılmasını, Aykal hakkında ayrıca "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçundan açılan davanın ayrılmasını önerdi. Bu ayrılmanın gerekçesi olarak, mahkemenin cep telefonlarının incelenebilmesi için ABD'ye yazı yazmasını gösterdi.

Savcının esas hakkındaki görüşünün ardından ara karar açıklandı. Mahkeme, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi ve duruşmanın 30 Eylül'de devam etmesine hükmetti.