Sosyal Yardıma Zam! Yeni Miktar 9 Bin TL Oluyor

Sosyal Yardıma Zam! Yeni Miktar 9 Bin TL Oluyor
Gelecek hafta çarşamba günü sosyal yardım ödemelerinin hangi oranda zamlaracağına dair haziran ayının son günlerinde hesaplamalar yapılıyor.

Emeklilerin ve memurların yanı sıra sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da Türkiye İstatistik Kurumu'nun gelecek hafta çarşamba günü saat 10'da haziran ayı enflasyon rakamlarına dair yapacağı açıklamaları merakla bekliyorlar. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasına sayılı günler kala ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayı enflasyon rakamları baz alınarak emekli ve memur maaş zammına ilişkin hesaplamalar gerçekleştirilirken, sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair de tahminler yürütülüyor. Bu kapsamda, toplumun farklı kesimleri için hayata geçirilen destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da güncel hesaplamaları yakından takip ediyorlar.

Hangi Destek Ödemeleri Zamlanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında zam yapması beklenirken, destek ödemelerindeki artışlara ilişkin gelecek hafta çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları öncesinde hesaplamalar yapılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarının yüzde 25, memur ve memur emeklisinin maaşlarının yüzde 20 dolaylarında yükselmesi bekleniyor. Bu durumda, sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Böylece destek ödemeleri yüzde 20'ye yakın oranda zamlanabilir.

2024/06/12/turk-lirasi-emekli-odemesii.jpg

Evde Bakım Maaşı Kaç TL Olacak?

Memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında zamlanması ve sosyal yardım ödemelerinde yüzde 20 dolaylarında artış beklenirken, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da artış miktarlarına ilişkin hesaplamalar gerçekleştiriyorlar. Gelecek hafta çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve memur maaş katsayısının belli olması sonrasında sosyal yardımların yüzde 20'ye yakın oranda zamlanması ve evde bakım maaşının 9000 TL seviyesine yükselmesi bekleniyor. Evde bakım maaşı ödemesinde artışa gidilmesinin ardından 2025 yılının ocak ayına kadar zamlı evde bakım maaşı ödemesi ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletilecek. 2025 yılının ilk ayında ise memur maaş katsayısına göre yeniden sosyal yardımlar belirlenecek.