Türkiye Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi

Türkiye Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi
Türkiye, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Son dakikalarda kritik savunma yaparak galibiyeti korudu.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) Türkiye Milli Takımı, son 16 turunda Avusturya'ya karşı oynadı.

Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'nın ev sahipliğinde mücadele eden Türkiye, grubunu ikinci sırada tamamladı ve sonrasında Avusturya'yı mağlup ederek çeyrek finale yükselerek Hollanda ile karşılaşmaya hak kazandı.

Maçın Adamı Demiral

Maçın 2. ve 59. dakikalarında attığı gollerle öne çıkan Merih Demiral, maçın adamı seçildi.

57. Saniyede Merih Demiral

Maçın 57. saniyesinde, A Milli Takımımız harika bir başlangıç yaptı. İlk dakika içinde bir korner kazanarak, Merih Demiral'ın golüyle skoru 1-0'a getirdi.

Arda Güler'in arkaya doğru gönderdiği topa Barış Alper Yılmaz koşarak gitti, fakat top kornere çıktı. Arda Güler'in kullandığı korner vuruşunu Avusturya savunması uzaklaştıramadı. Altıpas içinde topu kontrol eden Merih Demiral, güçlü bir şutla fileleri havalandırdı.

a-milli.jpg

Merih Demiral'ın 57. saniyedeki golü, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde turnuva başlangıçları arasında ikinci en erken gol olarak kaydedilirken, milli takımımızın tarihinin en hızlı golü oldu.

Daha önce, Burak Yılmaz'ın EURO 2016'da Çekya maçının 10. dakikasında attığı gol, milli takımımızın en erken kaydedilmiş golü olarak biliniyordu.

Avusturya Baskıyı Artırdı

Golden hemen sonra beraberlik için baskısını artıran Avusturya, 5. dakikada gol için şans yakaladı. Sol kanattan Romano Schmid'in kullandığı köşe vuruşuna ön direkte kimse dokunamadı. Kaleci Mert Günok'un üzerinden geçen topu arka direkte Baumgartner tamamlamak istedi fakat Merih Demiral rakibinin pozisyonunu bozarak golü engelledi.

İlk yarının geri kalanında sıkı bir savunma performansı ortaya koyan millilerimiz, kalesinde herhangi bir tehlike olmadan ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

Günok'tan Kritik Kurtarış

Avusturya, ikinci yarıya beraberlik golü için baskılı başladı ve 51. dakikada gol için şans yakaladı.

Stefan Posch'un savunma arkasına gönderdiği pasla Avusturyalı forvet Marko Arnautovic topu kontrol etti. Deneyimli oyuncu, kaleci Mert Günok ile karşı karşıya pozisyonda gol atamadı.

Merih İkinci Golü Attı

Barış Alper'in çabalarıyla kazandığımız köşe vuruşu sonrasında milli takımımız bir kez daha Merih Demiral ile skoru 2-0'a getirdi.

Arda Güler'in ceza sahasına yaptığı ortaya ön direkte muhteşem bir şekilde yükselen Merih Demiral, hem kendi hem de milli takımımızın ikinci golünü attı.

amilli.jpg

Avusturya İlk Golü 66. Dakikada Buldu

Avusturya, Merih Demiral'ın kullandığı köşe vuruşlarından bulduğu iki gole karşılık, bir köşe vuruşundan gelen golle cevap verdi.

Dakika 66'da, sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Posch kafayı vurdu. Arka direkte boş pozisyonda bulunan Gregoritsch, tek dokunuşla topu filelere gönderdi ve skoru 2-1 yaptı.

Son Dakikalar Heyecanlı Geçti

Avusturya'nın skoru tek farkla indiren golünden sonra rakibimiz, beraberlik için baskılı bir oyun sergiledi.

Maçın 78. dakikasında Arda Güler ile Kenan Yıldız'ın yerine Kerem Aktürkoğlu ve Okay Yokuşlu oyuna dahil oldu. Avusturya'nın baskılı oyununa karşın kalemizde riskli pozisyonlar yaşasak da skoru korumayı başardık ve Türkiye, 2-1'lik galibiyetle çeyrek finale yükseldi.