Yunusça Bakmak Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.
Yayınlanma:
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve İş Adamı Sami Özdağ, Yunusça Bakmak Fotoğraf Yarışması Ödül Törenine katıldılar.
Hâtûniye Medresesi’nde düzenlenen ödül töreni, Güzel Sanatlar Lisesi'nin hazırladığı "Yunus Emre’den İlahiler" müzik dinletisi ile başladı.
Akabinde tören, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, SARAY Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ ve Vali Tuncay Akkoyun’un konuşmaları ile devam etti.
“Medeniyetler ve milletler sahip oldukları değerlerle tarih sahnesine çıkarlar, var olurlar ve yaşarlar.”
Konuşmasına Yûnus Emre’yi rahmetle yâd ederek başlayan Vali Tuncay Akkoyun, şunları kaydetti:
“Medeniyetimizin münevverlerinden, hoşgörünün, sevginin ve merhametin nişanesi, büyük mutasavvıf Yunus Emre, Anadolu’daki mevcudiyetimizin en önemli mimarlarındadır. Karaman'ımızda manevi varlığı ile mâzimize tâç, hâlimize iftihâr ve istikbâlimize ihtiyâç olan Yunus Emre, Anadolu’yu ve tüm gönül coğrafyamızı şiirleri ve öğretileriyle bir kandil misâli aydınlatmış ve bu topraklara manevi mührümüzü vurmuştur. Son ve ebedi yurdumuz Anadolu’nun vatan kılınmasında, Alparslanların, Fatihlerin gayretleri kadar, gönülleri fetheden Yunus Emre’nin, bugün 749’uncu vuslat yıl dönümünü idrak ettiğimiz Mevlâna Celâleddîn-i Rûmî’nin ve aynı pınardan kaynayan bütün gönül erenlerimizin de gayretleri, fedakârlıkları ve mücadeleleri vardır. Türk dilinin başkenti Karaman’ımızda medfûn bulunan Yunus Emre’nin aşk odununda pişirdiği her bir şiiri, güzel Türkçemize yeni bir zenginlik katmış ve çağları aşarak mâziden âtiye köprüler inşa etmiştir. İşte Yunus Emre’nin bu samimiyeti ve dostluğu, vefatının ardından 701 sene geçmesine rağmen fikirlerinin ve düşüncelerinin halen diri kalmasının en büyük nedenidir.”
“Necip Milletimiz, “Daha Adil Bir Dünya Mümkündür” diyerek merhamet, şefkat, adalet ve refah dolu kadîm medeniyetimizden aldığı güçle, tarihimizde olduğu gibi dünyayı merhametle ve sevgiyle aydınlatmaya muktedirdir.”
“Şiirlerinde bâki olanı arayan Bizim Yunus, fâni olanı da ihmal etmemiş, YARATILANI SEVDİK YARATANDAN ÖTÜRÜ diyerek, hâlik ile mahlûk arasında sevgi ve muhabbet temelinde kuvvetli bir bağ kurmuştur.” diyerek konuşmasına devam eden Vali Akkoyun, “Necip Milletimiz, “Daha Adil Bir Dünya Mümkündür” diyerek merhamet, şefkat, adalet ve refah dolu kadîm medeniyetimizden aldığı güçle, tarihimizde olduğu gibi dünyayı merhametle ve sevgiyle aydınlatmaya muktedirdir. “BEN GELMEDİM DAVA İÇİN, BENİM İŞİM SEVİ İÇİN, DOST'UN EVİ GÖNÜLLERDİR, GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİM” diyen Bizim Yunus’un ifadelerinden ilham alarak kalplerin bir attığı, tefrikanın olmadığı, huzurun, dostluk ve kardeşlik ikliminin hâkim olduğu bir dünya tesis etmek en mühim amaçlarımızdan biri olmalıdır." şeklinde konuştu.
Yûnusça bakan, Yûnusça gören ve Yûnusça gördüren tüm yarışmacıları tebrik eden Vali Akkoyun, "Yarışmanın düzenlenmesinde ve dereceye giren yarışmacıların belirlenmesinde gayretli çalışmalarından dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze, Sami bey başta olmak üzere Saray ailesine, Larende Fotoğraf Derneğine, destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
Tören Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün söyleşisiyle devam etti.
Ardından "Yunusça Bakmak" Fotoğraf Yarışması’nda birinci olan Necmettin Karaca'ya ödülü, Vali Tuncay Akkoyun tarafından, ikinci olan Niyazi Gürgen'e ödülü SARAY Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ tarafından ve üçüncü olan Ahmet Fatih Sönmez'e ödülü SARAY SE-K-A-SAR Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Özdağ tarafından takdim edildi.
Vali Akkoyun ve katılımcılar, "Yunusça Bakmak" Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.
Programa ayrıca Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, SARAY Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, SARAY SE-K-A-SAR Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Özdağ, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlarımız da katıldı.
Kültür