Yurtdışı Çıkış Harcı 500 TL'ye Yükseldi!

Yurtdışı Çıkış Harcı 500 TL'ye Yükseldi!
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, vergi ve harçlarla ilgili önemli düzenlemeleri açıkladı. Yurtdışına çıkış harcının 150 TL'den 500 TL'ye çıkarıldığını ve kısa vadeli prim oranının yüzde 2,25'e yükseltildiğini duyurdu.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, yurtdışına çıkış harcının 150 TL'den 500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu.

Yurtdışı Çıkış Harcı 500 TL Oldu

Ayrıca kısa vadeli prim oranını da yüzde 2,25'e yükselttiklerini belirtti. Güler, tekliflerinde yeni vergi güvenlik müesseseleri oluşturduklarını ve serbest meslek kazancı ile ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükelleflerinin hasılatlarının tespit edileceğini açıkladı. Yüzde 20'nin üzerinde uyumsuzluk tespit edilmesi halinde mükelleflerin izaha davet edileceğini vurguladı.

Başkasına ait POS cihazı veya IBAN kullanımına yönelik cezaları artırdıklarını ve vergi aslını uzlaşma kapsamı dışına çıkardıklarını dile getiren Güler, cezalar için uzlaşma başvurusu yapılabileceğini söyledi.

Güler, yapılan düzenlemelerin vergi adaletinin güçlendirilmesi, vergi payının artırılması, güvenliğin sağlanması, kayıtdışılıkla mücadele, istisnaların kaldırılması, cezaların etkinliğinin artırılması, devreden KDV'nin azaltılması ve ithalatın azaltılmasına katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, çok uluslu şirketlerde elde edilen kazançlardan yüzde 30 oranında kurumlar vergisi alınması konusunda da düzenleme getirildiğini ifade etti.