Bırakın Yabancı Yatırımcıyı Engellemeyi Bilakis Kolaylık Sağlayacağız

Bırakın Yabancı Yatırımcıyı Engellemeyi Bilakis Kolaylık Sağlayacağız
Akgün: Karamanımızın ekonomik kapasitesini artıracağız böylelikle hem yeni iş imkanları ortaya çıkacak hem de ticareti hareketlenecek. Hem işçi hem işveren hem de esnafımız yani Karaman kazanacak.
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mevlüt Akgün yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
"Karaman’a yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmek için belediye olarak OSB yönetiminde daha aktif bir rol alarak interaktif bir tanıtım yaparak Karaman'ı ilgi odağı haline getireceğiz.
 
Geçen yıl ülkemizi derinden sarsan deprem, Allah rahmet eylesin, can kayıplarını geri getirmek mümkün değil. Belki yıkılan binaları yeniden yapabiliriz ama sanayi tesislerimizin tekrar hayata döndürülmesi çok uzun yıllar ve maliyetler alacak. Bu da ülkemizin üretim kapasitesinin ve tedarik zincirinin kırılmasına yol açacaktır. Cumhurbaşkanımızın ve tüm devlet yetkililerinin ifade ettiği gibi olası bir İstanbul depreminde ülkemiz açısından stratejik yatırımların büyük zarara göreceği ortadadır. Bu nedenle belediye başkanı olduğumuzda Karaman'ın deprem riskini taşımaması, Mersin limanına yakınlığı, stratejik konumu ve sanayi altyapısı gibi avantajları dikkate alınarak Karamanımıza yeni yatırımların çekilmesi için belediye olarak her türlü fedakarlıkta bulunacağız. Karaman’da, bütün girişimci ve yatırımcıları elimizdeki tüm imkanlarıyla destekleyecek yeni bir döneme girmiş olacak. Peygamberimizin Hadis-i Şerifinde belirttiği gibi zorlaştırmayacağız, kolaylaştıracağız."
 
YABANCI YATIRIMCININ DİKKATİNİ ÇEKECEĞİZ
 
İşçi, işveren ve esnaf kardeşlerimizin hepsi bu gelişmeden kazançlı çıkacak. İşçiler için öncelikle sendika faaliyetlerinde artış ve daha adil çalışma koşulları gibi avantajlar ortaya çıkacak. Ayrıca, ücretlerinde potansiyel bir artış, işçi kesiminin ekonomik güvencesini artırarak genel yaşam standartlarını yükseltecek. Daha yüksek maaş alan işçiler, bu ekonomik güvenlikle birlikte, esnaflardan daha fazla harcama yapma kapasitesine sahip olacaklar. Bu durum, yerel esnafın müşteri tabanını genişleterek ticaret hacmini artırmasına olanak tanıyacak.
 
Aynı zamanda, yabancı yatırımcı girişinin artması, mevcut sanayicilerimizin üretim çeşitliliğini artırır ve yeni üretim fırsatları sunabilir. Bu da iş dünyasında daha fazla rekabet avantajı sağlayarak, Karaman'ın ekonomik çeşitliliğini ve kalkınma potansiyelini böyle artıracağız. Yabancı yatırımların artması aynı zamanda teknoloji transferi ve uzmanlık paylaşımı gibi avantajları da beraberinde getirebilir, böylece yerel sanayi daha yenilikçi ve rekabetçi bir yapı kazanabilir.
 
Bu sayede yeni iş imkanları ve avantajlar oluşturacak ve mevcut işletmelerin büyümesi teşvik edilecek. Bu, sadece Karamanlıların değil, aynı zamanda bölgeye yatırım yapmak isteyen ulusal ve uluslararası iş insanlarının da dikkatini çekecek.