Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Skandallar Peş Peşe

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Skandallar Peş Peşe
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli skandallarla gündemde. Darülaceze Başkanı Esra Ceceli’nin usulsüz ihalelerden ek gelir sağladığı ortaya atıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son dönemde çeşitli iddialarla gündemde. Bunlardan biri, Darülaceze Başkanı Esra Ceceli'nin Türkiye'de denkliği olmayan diplomasıyla ilgili. Ancak, iddialar bununla sınırlı değil.

Darülaceze Başkanı ve İhaleler

Esra Ceceli'nin, İstanbul'daki evine giderken görev yazdırarak para aldığı ve şahsına ait ajans aracılığıyla ihalelere girdiği öne sürüldü. Adalet Platformu, Ceceli’nin bu ihaleler aracılığıyla ek gelir sağladığını iddia etti. Ceceli'nin, yakın arkadaşı Derya Yanık'ın bakanlık görevine gelmesinden bir ay sonra atandığı ve Bakan Mahinur Özdemir’in en yakınlarından biri olduğu belirtiliyor.

Makam Araçları ve Tahsisler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda makam araçlarıyla ilgili tartışmalar da var. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın danışmanı Melih Özyardımcı’ya iki lüks araç tahsis edildiği ve bu araçların kişisel işler için kullanıldığı öne sürüldü. Ayrıca, Özyardımcı’nın kendi yakınlarından birini İstanbul İl Müdürlüğü'nde şoför olarak işe aldığı iddialar arasında. İstanbul İl Müdürlüğü’nde de fazla araç tahsisi yapıldığı ve bu araçların kişisel işlerde kullanıldığı belirtiliyor. Bu gelişmelerin ardından, il müdürlüğündeki 7 şoför bir hafta önce işten çıkarıldı.

Bakan Yardımcısı ve FETÖ İddiaları

Bakanlıkta, eski 'Gülen cemaatine' mensup kişiler bulunduğu iddiaları da var. Bakan yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu'nun, geçmişte Gülen'le ilgili övgü dolu paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca, İstanbul İl Müdür Yardımcısı Ayten Yılmaz’ın da FETÖ’den soruşturulduğu ancak işe geri döndüğü öne sürüldü.