Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e Sert Tepki

Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e Sert Tepki
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in kendisini 'Erdoğan’ın elini sıkmamakla' eleştirmesine sert bir yanıt verdi.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ‘Erdoğan’ın elini sıkmadığı’ için eleştiren mevcut CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert bir yanıt verdi. İzmir'de düzenlenen 'Sansürün Kaldırılışının 116. Yılı ve Demokrasi Mücadelesi' konulu panelde konuşan Kılıçdaroğlu, basın özgürlüğü ve demokrasi konularındaki görüşlerini dile getirirken, Özgür Özel'in eleştirilerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e Sert Yanıt: 'Elini Sıkmıyorum Çünkü...'

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in "Cumhurbaşkanı'nın elini sıkmıyor" şeklindeki sözlerine şu şekilde karşılık verdi: "O kişinin elini sıkmıyorum çünkü halkımıza hakaret ettiği, partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için sıkmıyorum. Üç kuruşa vatandaşlığımızı sattığı ve milletin parasına el uzattığı için elini sıkmıyorum. Gezide hayatını kaybedenlerin ailelerine ve birçok insanın hakkını savunan gazetecilere, öğrenciler ve akademisyenlere hakaret ettiği için sıkmıyorum. Sarayda oturan zatın elini sıkmayıp mücadele edeceğiz. Demokrasi, lütufla verilmez; kararlı mücadele ile kazanılır."

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in eleştirilerini, hükümete yönelik eleştirileri ve demokratik değerleri savunma bağlamında sert bir şekilde yanıtladı.