MEB'den Son Dakika: Yeni Eğitim Yılı İçin Okul Kayıtları Tamamlandı!

MEB'den Son Dakika: Yeni Eğitim Yılı İçin Okul Kayıtları Tamamlandı!
Yeni eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor; öğrenciler ve veliler için bu heyecan verici zamanı en iyi şekilde değerlendirmelerini ve başarılarını artırmalarını dileriz.

MEB'den Son Dakika Okula Kayıt Duyurusu! Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerinin Kayıtları Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtlarıyla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Bakanlık, yeni eğitim öğretim yılı için kayıtların, MERNİS adres bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak tamamlandığını açıkladı.

Kayıt İşlemleri Tamamlandı!

2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları, MERNİS adres bilgileri kullanılarak otomatik olarak gerçekleştirildi. Bu sayede veliler, çocuklarının okul kayıtlarını herhangi bir başvuru yapmadan tamamlayabilecekler.

Şube Ve Öğretmen Belirleme Süreci

İlkokul birinci sınıflar için sınıf öğretmeni ataması ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrenciler için şube belirleme işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek.

Veliler İçin Bilgilendirme

Veliler, e-Devlet kapısı üzerinden "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" (e-Kayıt) hizmetinden yararlanarak çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini öğrenebilirler. Bu sayede, veliler kayıt işlemleriyle ilgili bilgiye kolayca ulaşabilirler.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başlama Tarihi

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Tüm öğrenciler ve veliler için yeni eğitim yılı heyecanı şimdiden başlamış durumda.

Bu duyuru, öğrencilerin eğitim hayatlarına sorunsuz bir başlangıç yapmalarını sağlamak amacıyla yapılmıştır. Velilere ve öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini dileriz.