AB ve Ermenistan Arasında Vize Serbestisi Görüşmeleri Başlıyor

AB ve Ermenistan Arasında Vize Serbestisi Görüşmeleri Başlıyor
Avrupa Komisyonu, Ermenistan ile vize serbestisi görüşmelerine başladığını duyurdu. Bu adım, Ermenistan'ın AB ile vizesiz seyahat hedefine destek olacak.

AB, Ermenistan ile vize serbestisi sağlamak için harekete geçti.

AB ile Ermenistan Vize Serbestisi İçin Görüşüyor

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Komisyon, dün Dış İlişkiler Konseyi tarafından kabul edilmesinin ardından Ermenistan ile vize serbestisi konusunda görüşmelere başlıyor. Bu süreç, Ermenistan'ın AB ile vizesiz sisteme ulaşma yönündeki uzun vadeli hedefine destek verecek. Görüşmeler, Ermenistan'da seyahat belgelerinin güvenliği, sınır yönetimi, göç ve iltica, kamu düzeni, dış ilişkiler ve temel haklar gibi önemli alanlarda reformlar yapılmasına yol açacak. Komisyon, Avrupa Parlamentosu ve Konsey ile yakın iş birliği içinde bu alanlardaki ilerlemeyi titizlikle izleyecek" ifadeleri kullanıldı.

Görüşmelerin başarıyla tamamlanması halinde Ermenistan vatandaşlarının Avrupa'ya seyahatinin kolaylaşacağı belirtilen açıklamada, "Ermeni vatandaşları, 1 Ocak 2014'ten bu yana AB ile vize kolaylaştırma anlaşmasının avantajlarından yararlanmaktadır" denildi.

Vize serbestisi, Ermenistan vatandaşlarının Schengen bölgesinde yer alan ülkelere vizesiz kısa ziyaretler yapmasına imkan tanıyacak. Ancak, görüşmelerin birkaç yıl sürebileceği belirtiliyor