Başkan Can: “Büyükşehir Yasasını 330 Bin İnsanımıza Hissettirmedik”

Başkan Can: “Büyükşehir Yasasını 330 Bin İnsanımıza Hissettirmedik”
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Büyükşehir Yasası’nda en büyük sıkıntıyı kendilerinin çektiğini ancak bunu 330 bin Tarsusluya hissettirmediklerini söyledi.

Başkan Can, çalışmalar hakkında bilgi verdiği basın toplantısında, Tarsus’a hizmet konusunda kendileriyle yarıştıklarını belirterek, "Bugüne kadar 23 açılış gerçekleştirdik. 10 gün önce Ergenekon Mahallemizde kapalı yüzme havuzu, semt pazarı, düğün salonu, spa, hamam çok amaçlı tesisin açılışını gerçekleştirdik, bir prestij projesiydi. Şu anda da Musa Bey Vakfı ile ilgili proje aşaması bitti, keşif aşamasına geçti. Belki bu yılın sonunda yada önümüzdeki yılın başlarında ihalesini gerçekleştirip 2018’in sonuna da karşı tarafı düzenleyip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şuan da yine bir prestij projemiz Kırklarsırtı Mahallemizde gösteri merkezi inşaatımızın ihalesini gerçekleştirdik, inşaatımız şuan da başladı. Türkiye’de bir ilk olacak. Yaklaşık 15 milyonluk proje 1. aşamasının ihalesini gerçekleştirdik. Bunun haricinde 11 mahallemizde kentsel dönüşüm ile ilgili imar uygulaması gerçekleştirdik. Şuan da Duatepe ve İsmetpaşa mahallemizde iki yüklenici firma burayla ilgili çalışmayı başlattı, vatandaşlarımızla sözleşme imzalıyorlar. Malum kentsel dönüşüm ile ilgili süreç uzun bir süreç, en azından başlangıcını yaptık” dedi. 13 Ekim Cuma günü Kemalpaşa Camiini hizmete açacaklarını kaydeden Başkan Can, “Cami inşaatlarımız devam ediyor. Cuma günü birinci camimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Cuma günü Kemalpaşa mahallemizin açılışı var bu vesile ile bütün basın mensuplarımızı davet ediyorum. Cumartesi günü de 606 çocuğumuzun sünnet törenini gerçekleştireceğiz. Bu sünnet merasimine de Cumartesi günü saat 12:00’de Belediye Tesislerimizde yemekli, mevlitli ve özellikle de bir şehir turu yaparak sünnet merasimini yapacağız. Bu sünnet projesini önemsiyorum. Önümüzdeki sene de inşallah 1000 tane çocuğumuzu sünnet ettirmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu

Tarsus’a hizmet edilecek

Tarsus Belediyesi’nin Suriyelileri işe alacağı yönünde basında ve sosyal medyada gündem oluşturulduğunu hatırlatan Başkan Can, "Aslını sizlere anlatmak istiyorum. Yuvam Derneği bizlere müracaat etti, sosyal bir proje. Bu Yuvam Derneğinin işçi çalıştırma projesini birçok belediyede uyguluyor. Bu proje Suriyeli ve Türk vatandaşlarımız olarak yarı yarıya işçi çalıştırma projesi. Biz de ilk etapta 100 kişilik protokol imzaladık, 50 tane Suriyeli, 50 tane Türk. Netice itibariyle bu insanların sigortası, maaşı Yuvam Derneği tarafından ödeniyor. Baktık belediyemizin bütçesinden 1 lira dahi çıkmıyor. Bunu yapan örnek belediyeler var. Biz de bu projeyi gerçekleştirirsek şehrimizde vatandaşlarımıza daha fazla hizmet yapmak için uygun gördük. Ama tabi işin aslını bilmeden eleştirmek kolaydır. Bu bir hükümet projesidir” ifadesini kullandı.

Giysiler ihtiyaç sahiplerine

Şehrin çeşitli noktalarına yerleştirdikleri paylaşım kutularından toplanan kıyafetlerin hakkaniyetle dağıttıklarını söyleyen Başkan Can, “Ayrıca şehrimizin belirli noktalarına paylaşım kutuları koyarak, kitabından oyuncağına, ayakkabısından ceketine kadar vatandaşlarımızın kullanmadıkları veyahut ta eski diye nitelendirdikleri eşyaları bizim arkadaşlarımız paylaşım kutularından alarak ayrım yapmadan şehrimizin içerisindeki dar gelirli vatandaşlarımıza düzenleyerek, biraz da tamir ederek dağıtımını gerçekleştiriyorlar. Bunların satışı söz konusu değildir, olamazda” dedi.

"Yasadan en çok biz etkilendik"

Büyükşehir Yasası ile ilgili en çok etkilenen belediyenin Tarsus Belediyesi olduğunu kaydeden Başkan Can, şöyle devam etti:

“3 yılda Büyükşehir Yasasına alışmamız kolay olmadı. Çünkü bir bütün olarak belediye yönetmeye alışmışız. Devamlı hizmet eden bir belediyeyiz. Yüzde 60 gelir azalmışken, 179 mahalleye hizmet yapmaktayız. 330 bin insana hissettirmedik. Bizler etkilendik ama vatandaşa hissettirmedik. Gelirimiz azalmasına rağmen hizmet atağı yapıyoruz. Vatandaşımız belediyeyi değerlendirirken, siyaseti bir kenara bırakıp düşünmesi lazım. Belediye yapmış olduğu hizmetleri yerinde harcıyor mu güzel hizmetler yapıyor mu, buna göre değerlendirmek lazım. Bu yasayla Köylerde çöpümüzü toplamaya başladık. Büyük şehir yasasından en fazla faydalanan köylerdir. Köylerden belediyeye giriş yok. Yasayı da çıkaran büyüklerimiz olduğuna göre helal hoş olsun. Tarsus Belediyesi 3 yılda 23 hizmet aldı” şeklinde konuştu.