BİM'de Neden Çift Kapı Var? Nedeni Belli Oldu

BİM'de Neden Çift Kapı Var? Nedeni Belli Oldu
Ülkemizin en popüler zincir marketlerinden biri olan BİM'de neden 2 kapı olduğunu hiç düşündünüz mü? Diğer zincir marketlerinden farklı olarak, her BİM şubesinin girişinde 2 kapı bulunmaktadır. Peki, bunun sebebi nedir?

BİM'e giren müşterilerin neden genellikle iki kapıdan geçtiğini çoğu zaman merak ettiğini fakat bu durumun sebebini pek çok kişinin bilmediğini gözlemliyoruz. Aslında bu durumun birçok nedeni bulunmaktadır. Öncelikle bilindiği üzere BİM mağazalarında girişte birinci ve ikinci kapı arasında küçük bir alan bulunmaktadır. Günlük tedariklerin bu bölgeye yerleştirilmesi bu kapının temel nedenleri arasında yer almaktadır.

TOZ VE HAVAYA KARŞI TEDBİR AMAÇLI

Marketin açılış saati yaklaştığında personel, bu alandaki boşluktan ürünleri alarak raflara yerleştirmeye başlar. İki kapı arasında bekleyen ürünler, toza veya havaya maruz kalmadan bekleyebilir.

HAVA AKIŞINI KONTROL ETMEK İÇİN

Başka bir neden de hava dolaşımını korumaktır. Yaz aylarında BİM'in serin, kış aylarında ise sıcak kalmasının ana nedeni bu iki kapıdır. Tek bir kapı olsaydı, BİM'deki hava dolaşımı dengesiz olabilirdi. Bu durum, kapının yanındaki sebzelerin daha hızlı bozulmasına yol açabilirdi.

BİM RAFLARI DAHA UZUN

BİM'deki iki kapının varlığını bu durumlarla açıklayabiliriz. Ayrıca, BİM'in diğer marketlere göre reyonları daha uzun tutmasının nedeni, içeri giren müşterinin tüm reyonları gezmeden çıkışa ulaşamamasını sağlamaktadır. Tamamen stratejik bir hamle olan bu durum sayesinde, BİM'e giren müşteriler çıkışa gitmek istediklerinde tüm reyonları zorunlu olarak ziyaret etmek zorunda kalırlar.

Bunun yanı sıra, olası hırsızlık vakalarını önlemek için de BİM'de iki kapı bulunmaktadır. Kapıların hızlı açılıp yavaş kapanması, olası hırsızlık durumlarına karşı ani müdahaleleri kolaylaştırabilir.