BOTAŞ, Temmuz Ayı Doğalgaz Tarifesini Açıkladı: 1000 Metreküp İçin 4,080 TL

BOTAŞ, Temmuz Ayı Doğalgaz Tarifesini Açıkladı: 1000 Metreküp İçin 4,080 TL
Türkiye, Avrupa'da enerji fiyatları açısından avantajlı konumda; BOTAŞ'ın duyurusuna göre, konutlar için doğalgaz fiyatları HEPI'ye göre Ukrayna'dan sonra en düşük seviyede.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Temmuz ayında mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, Temmuz ayında geçerli olacak olan mesken ve sanayi abonelerinin doğalgaz tarifesi ile elektrik üretim amaçlı gaz tarifesi sabit kaldı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Temmuz ayında uygulayacağı doğalgaz satış fiyatı 1000 metreküp için 4,080 TL olarak belirtildi.

Sanayi aboneleri için ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8,549 TL, kademe 2 için ise 11,374 TL olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12,000 TL olarak açıklandı.
Doğalgaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesi yer verildi.