Engellilere Yönelik ÖTV'siz Araç Düzenlemesi Üzerine Bakan Göktaş'ın Açıklamaları

Engellilere Yönelik ÖTV'siz Araç Düzenlemesi Üzerine Bakan Göktaş'ın Açıklamaları
Bakan Göktaş, engellilere yönelik vergisiz araç düzenlemesi hakkında yapılan suistimallerin toplumda endişe yarattığını ifade ettiği açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan ÖTV’siz Araç Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kabine Toplantısı sonrasında medya mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, nüfus artışını teşvik etmek için planlanan yeni politikalar ve engellilere yönelik vergisiz araç düzenlemesi hakkında bilgi verdi.

Doğurganlık Oranı İçin Yeni Politikalar

Bakan Göktaş, nüfus artışını teşvik etmek amacıyla doğurganlık oranındaki düşüşü durdurmak için çeşitli önlemler aldıklarını belirterek, “Doğum izinlerinin artırılmasından, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine kadar birçok alternatif üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca esnek ve uzaktan çalışma modelleri ile kadın istihdamını artırmayı hedefliyoruz” diyerek konuştu. Bu politikaların, yeni oluşturulan Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı bünyesinde kapsamlı bir şekilde yürütüleceğini vurguladı.

Engellilere Yönelik ÖTV’siz Araç Düzenlemesi

Engellilere yönelik vergisiz araç düzenlemesi hakkında soruları yanıtlayan Bakan Göktaş, bu alandaki hakların kötüye kullanımının kamuoyunda rahatsızlık yarattığını belirtti. Göktaş,“Engellilere yönelik desteklerin ve avantajların suistimal edilmesine seyirci kalamayız. Engelli vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek, haklarını koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz” dedi. Engellilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda yeni düzenlemelerin yapılacağını belirten Göktaş, engelli vatandaşların araç ediniminde yaşadığı zorlukları gidermek için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Yeni Modeller ve Kadın İstihdamı

Bakan Göktaş, kadınların iş ve aile yaşamları arasında denge kurmalarını kolaylaştırmak için yeni yaklaşımlar üzerinde çalıştıklarını belirtti. "Kadın istihdamını artırarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz" diyen Göktaş, uygulanacak yeni yaklaşımlarla kadınların iş ve aile yaşamlarını dengelemelerine destek olmayı amaçladıklarını ifade etti.