Kmü, Akademik Teşvik Sıralamasında İlk 20 Üniversite Arasına Girdi
Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın, patent, uluslararası bildiri, ödül, tasarım, sergi ve atıflar olmak üzere dokuz kategoride bilimsel nitelikteki çalışmalarını desteklemek amacıyla ilk kez 2016 yılında hayata geçirilen akademik teşvik uygulaması, öğretim elemanlarının bilimsel performanslarını da ortaya koydu.
KMÜ’lü Akademisyenlerin Bilimsel Performansı
Bakanlar Kurulu kararıyla 18 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğine göre devlet üniversitelerinde görev yapan akademisyenler, bilimsel çalışmalarına göre teşvik ödeneği almaya hak kazanmıştı. Buna göre üniversitelerdeki akademisyenlerin 2015 yılı bilimsel çalışmaları esas alınarak en çok teşvik ödeneği alan üniversitelerin sıralaması yapıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre devlet üniversitelerinde görev yapan 120 bin civarındaki öğretim elemanının sadece 25 bin 988’i teşvik ödeneği almaya hak kazanırken en yüksek puan olan 100 puanı sadece 255 akademisyen alabildi. Bunlardan birisi de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu oldu. Ayrıca yine KMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Serdar Çarbaş 96 puan alırken Arş. Gör. Seçkin Akın da 92 puanla dikkat çekti.
KMÜ, Akademik Teşvik Sıralamasında 17’nci Oldu
Akademik teşvik sıralamasında Abdullah Gül Üniversitesi ilk sırayı alırken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 109 devlet üniversitesi arasında 17’nci sırada yer almayı başardı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ise 7’nci sırada yer aldı.
KMÜ Fakültelerinin Sıralaması
Fakültelere göre yapılan sıralamada ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 7’nci, Edebiyat Fakültesi 22’nci, Kamil Özdağ Fen Fakültesi 24’üncü, Eğitim Fakültesi 26’ncı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de 44’üncü oldu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana liyakat ve ehliyet prensibiyle akademik ve idari yapılanma gerçekleştirdiğini ve bunun olumlu neticelerini almaya başladıklarını söyledi. Akademik teşvik sıralamasında KMÜ’nün 2000’den sonra kurulan üniversiteler arasında 7’nci, genel sıralamada da 17’nci olmasının önemli bir başarı olduğuna dikkat çeken Gökmen, “Bilimsel çalışmalarıyla üniversitemizin gelişimine, ülkemizin kalkınmasına, gençlerimizin eğitim ve öğretimine katkı veren tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız.