KMÜ Anaokulu Miniklerinden Sağlık Bilimleri Fakültesine Gezi
Anaokulu öğretmenleri Kübra Arıcan ve Cemile Pala eşliğinde gerçekleştirilen gezide minikler, sağlıklı yaşamak için yapılması gerekenleri, insan vücudunun organlarını ve özelliklerini gözlemleyerek öğrenme imkanı buldular.
Bizi leylekler mi getiriyor?
Gezide çocuklara rehberlik eden Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Fatma Ayhan ve bölüm öğrencileri çocuklara ilk olarak Simülasyon laboratuvarını gezdirdi. Öğr. Gör. Fatma Ayhan, "Fizik muayeneyi sağlayan bu maketlerle çocukların sağlıksız yaşamanın sonucunda geçirebilecekleri hastalıklar ile hastalıkla birlikte vücutlarındaki değişimleri görmeleri sağlandı. Steteskopla maketlerin solunumlarını ve kalp atışlarını dinleyerek normalde ve hastalık durumundaki farkları ayırt etmiş oldular. Ayrıca hamile anne maketiyle anne karnındaki hallerini de gören minikler çok heyecanlandı ve aslında kendilerini leyleklerin değil de annelerinin dünyaya getirdiğini gözleriyle görmüş oldular." dedi.
Gerçek insan fonksiyonlarını barındıran maketlerin yer aldığı Simülasyon laboratuvarının ardından minikler Mikrobiyoloji laboratuvarını gezdiler. Burada minik öğrenciler göremedikleri, bu yüzden de var olduğuna inanamadıkları mikropları mikroskopla büyüterek yakından görme fırsatı buldular.
Heyecanlı küçükler, son olarak Anatomi laboratuvarını gezdiler. Öğr. Gör. Fatma Ayhan ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri çocuklara iskelet yapısını, kemikleri, kasları ve organları, bu organların vücudumuzun neresinde bulunduğunu tek tek göstererek işlevlerini anlattılar. Ayrıca çocuklara kemiklerinin güçlü olabilmesi için nasıl beslenmeleri ve nelere dikkat etmeleri gerektiği, sağlıklı beslenmedikleri takdirde yaşayabilecekleri zor durumlar hakkında bilgi verdiler.
Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinin Psikiyatri Hemşireliği dersi uygulaması kapsamında staja gittikleri KMÜ Uygulamalı Anaokulunun küçük ziyaretçilerine üniversitenin hazırlamış olduğu hediyelerin dağıtılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.