Rönesans Holding, Rabobank A.Ş.'nin Tüm Hisselerini Devralıyor

Rönesans Holding, Rabobank A.Ş.'nin Tüm Hisselerini Devralıyor
Rönesans Holding, Rabobank A.Ş.'nin tüm hisselerini devralacak. 2014 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Rabobank A.Ş., düzenleyici kurum onaylarının ardından Rönesans Holding'in olacak.

Rönesans Holding ile Rabobank International Holding B.V. arasında yapılan anlaşmaya göre, Türkiye’de 2014 yılından beri faaliyet gösteren ve büyük ölçekli kurumsal müşterilere hizmet sunan Rabobank A.Ş.'nin tüm hisseleri, düzenleyici kurum onaylarının tamamlanmasının ardından Rönesans Holding’e devredilecek.

İnşaat, enerji, sağlık, gayrimenkul ve endüstriyel yatırımlar gibi beş ana faaliyet kolunda faaliyet gösteren Rönesans Holding, bu satın alma ile finans sektörüne de adım atmış olacak. Uluslararası finansman yaratma ve yabancı ortaklıklar konusunda deneyimli olan Rönesans Holding, Nisan 2024'te ilk halka arzını gerçekleştirerek Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ı halka açmıştı.

Bu işlemin kapanışı için düzenleyici kurumların onayı bekleniyor. Rönesans Holding'in hukuki danışmanı olarak GKC Partners görev yapıyor.