RTÜK Başkanı Şahin’den Kayseri Olayları İçin Uyarı: Yayın Yasağına Dikkat Edilmeli

RTÜK Başkanı Şahin’den Kayseri Olayları İçin Uyarı: Yayın Yasağına Dikkat Edilmeli
RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından Kayseri olayları hakkında açıklama yaparak, olaylara ilişkin yayın yasağını hatırlattı ve medyayı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kayseri’de bir kız çocuğunun bir sığınmacı tarafından taciz edildiği iddiasının ortaya çıkmasının ardından, pazar akşam saatlerinde gerginlik yaşandı ve halk sokağa döküldü. Olaylar diğer şehirlere de sıçradı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kayseri’de izole bir olay üzerinden yeni bir provokasyon girişimiyle ilgili olarak, ülke çapında dikkatli bir şekilde izleme yapıldığını ifade etti.

Mülteciler hakkında doğruluk payı olmayan iddiaların yayıldığı ve ciddi bir bilgi kirliliğinin yaşandığı bu ortamda, gerçek olayın nasıl geliştiğini birçok kişinin fark edemediğini belirten Şahin, şunları ifade etti: "Devletimizin yetkili birimleri anılan olaya ilişkin gerekli idari ve hukuki süreçleri titizlikle sürdürmektedir. İlgili mahkeme söz konusu olaya ilişkin yayın yasağı kararı almıştır. Konu hakkındaki çoğu sosyal medya kaynaklı yanlış bilgilere itibar edilmemesi, yalnız ve yalnız yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması gerekmektedir.

Sosyal medyayı ustalıkla manipüle eden odakların oyununa gelmemek millet olarak faydamıza olacaktır. Medyamız bilinçli veya bilinçsiz olarak oluşan bilgi kirliliği ortamından uzak durmalı, kaynağı belirsiz bilgilere haber bültenlerinde yer vermemelidir." ifadelerine yer verdi.