Seçilmişlerden Oluşan KMÜ Akademi Meclisi kurulacak
Yayınlanma:
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş Üniversiteye meclis vaat etti.
Yükseköğretim tarihinde bir ilk olarak işçilerin, memurların ve tüm akademik kademelerin kendi seçtikleri temsilciler aracılığı ile yönetime ortak olacağı ‘Akademi Meclisi’nde aynı zamanda Üniversitenin etkileşim halinde olduğu şehrin tüm dinamiklerini de kapsayan bir çalışma yürütecek.
Üniversite çalışanlarının tüm kesimlerinin temsil edileceği “Akademi Meclisi” ile üniversitedeki birimlerin sorunlarının irdeleneceğini ifade eden Prof. Dr. Karataş ayda en az bir kez yapılması planlanan toplantıların aynı zamanda yeni proje ve fikirlerin gündeme alınacağı bir mecra olarak da tasarlandığını bildirdi.
KMÜ’de Temmuz ayında yapılacak rektörlük seçimine hazırlanan Prof. Dr. Mehmet Karataş “Birlikte üretelim birlikte yönetim” diyerek başladığı adaylık çalışmalarında vaatlerini kamuoyuyla paylaştı. “Akademi Meclisi” adının verildiği projede Üniversitede yer alan işçi, memur, öğrenci ve akademisyenlerin oluşturacağı yapıyla birimlerin sorunları ele alınacak. Meclis üyeleri seçimle belirlenirken belirli periyotlarda yapılacak toplantılarla yeni projeler ve hedefler de meclis üyelerinin desteği ile ortaya konacak.
Katılımcı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini vurgulayan Karataş “Üniversitemizin gelişimine katkı sağlayan tüm çalışanların ve öğrencilerimizin kendini ifade edebileceği ortamı oluşturmak bizim öncelikli görevlerimiz arasında yer alacak. Yönetimde demokratik bir sürecin yürütülebilmesinin ancak farklı kesimlerin temsili ile mümkün olacağına inanıyorum.” dedi.
‘Akademi Meclisi’ni “Üniversitenin özgür sesi” olarak nitelendiren Karataş şunları söyledi; “Geniş katılımlı toplantılarda seçimle göreve gelen temsilciler temsil ettikleri grupların ve birimlerin sorunlarını yönetimle paylaşma imkânı bulurken yönetim de üniversitede yaşanan gelişmeleri ve aksaklıkları direkt olarak belirleme olanağına sahip olacak. Böylece sorunların belirlenmesinde doğru bilgi paylaşımı ve çözümlerde ivedilik fırsatı doğacak. ‘Akademi Meclisi’ aynı zamanda hedeflerin ortak akıl ile belirlenmesine, yeni fikir ve projeleringelişmesine dezemin oluşturacaktır. Belki de yükseköğretim tarihinde ilk kez İşçiler ve memurlar kendi seçtikleri temsilciler aracılığıyla özgür bir ortamda kendilerini ifade edebilecekler. Her bir akademik unvanın da seçilmişler aracılığı ile ayrı ayrı temsil edileceğibu sistemde maksadımız üniversitenin özgür ve seçilmiş seslerini yönetime dâhil etmek. Bu bir anlamda yönetimin iç denetimi de olacak.”
Akademi meclisi ile Üniversitenin şehrin dinamikleri ile kaynaşması maksimum düzeye çıkartılacağını da savunan Karataş toplantılara STK’lardan, şehrin önemli sanayicilerinden, bürokratlardan gündem konusuna göre çağrılı davetlerle konuk alınacağını belirtti.
Adaylık çalışmaları kapsamında akademisyenleri ve KMÜ çalışanlarını ziyaretlerini de sürdüren Prof. Dr. Karataş her fırsatta meslektaşlarından destek beklediğini dile getirerek; Adaletli, şeffaf ve demokratik bir yönetim için akademisyenlere güç birliği çağrısı yaptı.
Eğitim