Soğuk Duşun Sağlığa Zararları: Prof. Dr. Servet Altay'ın Uyarısı

Soğuk Duşun Sağlığa Zararları: Prof. Dr. Servet Altay'ın Uyarısı
Altay, soğuk duşun sağlığa zarar verebileceğini vurgulayarak, vücut ısısını dengelemeye çalışırken damar ve kalp hastalıklarının riskini artırabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Servet Altay, sıcak havalarda vücudun ısısını dengelemek için çeşitli yöntemlerin tercih edildiğini ve bunların arasında soğuk suyla serinlemenin olduğunu belirtti. Ancak Altay, yaz aylarında serinlemek için soğuk suyla duş almanın yanlış olduğunu söyledi. Vücut ısısını dengelemeye çalışırken damar ve kalp hastalıklarına yol açabileceğini vurguladı.

Altay, soğuk duşun sağlığa zararlı olabileceğini belirterek şunları kaydetti:

"Soğuk duşa ya da hızlı bir şekilde soğuk suya girmek vücudu olumsuz etkiliyor. Dolaşım bozukluğu oluyor, damarlar soğuğa bağlı spazma uğruyor. Vücudun dış tabakasındaki damarlarda olan bu durum sonucunda ani kan basıncı dengesizlikleri olabiliyor. Tansiyon düşmesi ve artmasına bağlı bayılmalar yaşanabiliyor. Aynı zamanda kalbin kendi damarlarında da bu olabiliyor.

Dolayısıyla birden soğuk suya girmek kalp spazmlarına da neden olabiliyor. Çok sıcak havalarda vücudu serinletmek için soğuk suya giriyoruz ancak bunu alıştırarak yapmak gerekli. Ilık duş almak doğrusu ama soğuk suya girilecekse de bu durum yavaş yavaş olmalı." ifadelerine yer verdi.