Şuurlu Öğretmenler Derneğinden gerçek mesaj

Şuurlu Öğretmenler Derneğinden gerçek mesaj
Şuurlu Öğretmenler Derneği Karaman şube başkanı Mehmet Karakaş'tan çok güzel 24 kasım mesajı

Şuurlu Öğretmenler Derneği Karaman Şube başkanı Mehmet Karakaş, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle çok güzel bir mesaj yayınladı. Öğretmenliğin Peygamber mesleği olduğunun altını çizen Mehmet Karakaş, Önce Ahlak ve Maneviyata önem verilmesini vurguladı. 

 

Dernek Başkanı Mehmet Karakaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi; " 

    Tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar bundan sonraki hayatlarında iki cihanda saadetler dilerim ve bu peygamber mesleği olan öğretmenliği benimseyen öğretmenlerimize ve halkımıza şu hatırlatmayı yapmak istiyorum.
Biz, insan eğitimini önemsiyor, “Önce Ahlak ve Maneviyat” prensibi doğrultusunda nesillerin hayırlı nesiller olarak yetişmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle “Çocuklarımızın ayaklarına batan dikenler ya ektiklerimizdir ya da sökmediklerimiz” anlayışıyla, doğruyu yanlıştan; faydalıyı zararlıdan; iyiyi kötüden; güzeli çirkinden; adaleti zulümden ayırt etme ferasetine sahip olup doğrunun, faydalının, iyiliğin, güzelliğin ve adaletin hayatımıza hakim olması için gayret gösterme şuurunda olan nesillerin yetiştirilmesini temin etmek düsturumuz olmuştur.
ÖĞ-DER olarak, sonsuz uzaklarda aradığı sonsuz kudretin kendisine şah damarından daha yakın olduğunun bilincinde olan, Yunus Emre´nin diliyle :
                                              “Ben gelmedim dava için,  
                                               Benim işim sevgi için,  
                                               Hakk´ın evi gönüllerdir     
                                               Gönüller yapmaya geldim” 
 
Düsturunu benimsemiş, alemlere sığmayan Hakk´ın, gönülleri mesken tuttuğunun idrakinde olan nesillerin yetişmesi hedefimiz olmuştur. 
ÖĞ-DER olarak “Bir insanı dirilten tüm insanlığı diriltmiş gibidir. Bir insanı haksız yere öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir”  ifadesiyle, her  insanın  vazgeçilmez olduğu inancımız olmuştur.
İnsanı tamamlamak, dünyayı tamamlamaktır. İnsanı imar etmek dünyayı imar etmektir. İnsanı ihya etmek dünyayı ihya etmektir… insanı ihmal etmek, dünyayı ihmal etmektir.
Her gün iki kat çoğalan nilüfer çiçeği gibi… yıllardır, asırlardır çoğala çoğala bir gölün yarısını kaplamış olan nilüfer çiçeğinin gölün tamamını kaplaması için belki de bir gün kalmıştır."
"İktidar ve eğitim yöneticileri Allah´ın rızasını kazanmak, Müslüman halkın duasını almak istiyorlarsa yapılacak değişiklikleri kınayanın kınamasına aldırmadan Önce Ahlak Ve Maneviyat eksenli yapmak zorundadırlar" dedi. Eğitimde şekil değil muhtevanın önemli olduğunun altını çizen KARAKAŞ, "Bundan dolayı yapılmak istenen değişiklikleri muhteva ile ilgili olmadığı için ihtiyatla karşılıyoruz" diye konuştu.             Teklif ediyoruz:
1. Eğitim müfredatları İslam gözetilerek yeniden hazırlanmalıdır.
2. Okul kitapları bu anlayışla yeniden yazılmalıdır. Gazali, Feridüddin Attar, Mevlana, Sadi Şirazi,  İbni Sina, Harezmi, Battani, Kınalızade Ali Efendi, Erzurumlu İbrahim Hakkı´ya okul kitaplarında yer verilmelidir.
3. Karma eğitim kaldırılmalı, bu yapılamıyorsa velilere tercih imkânları sunulmalı ve evde eğitime fırsat verilmelidir.
4. Özel İmam Hatip Lisesi açmanın önündeki engeller kaldırılmalıdır.
5. Cuma günü mesai, Öğretmen ve öğrencilerin rahatça namaza gitmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmelidir
6. Eğitim ve ilim dili olarak Latince terk edilmeli, yeniden Türkçe eğitim ve ilim dili olarak benimsenmelidir
7. Yeni ders kitaplarının basımının gecikmesi nedeniyle öğrenciler okulların çoğunda ders kitabı olmaksızın ders görmektedir. Bu sıkıntı acilen çözülmelidir
8. Gelecek kaygısıyla etüt, kurs vb. dersleri de alan çocuklarımız ders yükü altında ezilmektedir. Bazı gereksiz dersler kaldırılıp, ders saatleri azaltılmalıdır. Haftalık ders yükü İlkokullarda 25, Ortaokullarda 30 ve Liselerde 35 ders saati olmalıdır.
MEHMET KARAKAŞ ÖĞ-DER KARAMAN ŞUBE BAŞKANI