Türkiye'nin Yeni Gururu: Türksat 6A Uydusu Uzaya Fırlatıldı!

Türkiye'nin Yeni Gururu: Türksat 6A Uydusu Uzaya Fırlatıldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 6A uydusunun başarılı fırlatılmasına ilişkin video mesajında, Türkiye'nin uzaydaki yeni başarısını ve millî imkânlarla üretilen alt sistemlerin önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 6A uydusunun fırlatılması törenine video mesaj gönderdi. Erdoğan, Türkiye için önemli bir gurur vesilesi olan yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın başarılı bir şekilde uzaya gönderildiğini belirterek, proje kapsamında kullanılan alt sistemlerin, uydu yer istasyonu ve yazılımların yüzde 81'den fazlasının millî imkânlarla üretildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türksat 6A Uydu Törenine Video Mesaj Gönderdi

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin uzaydaki varlığını artırma çabalarına rağmen karşılaşılan engelleri aşarak millî uzay programını başarıyla yürüttüklerini ve bu çerçevede ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Türksat 6A'nın, mevcut uyduların yedeklenmesine ve kapasitenin artırılmasına olanak tanıyacağını, böylece Türkiye'nin uydu hizmetlerinin kapsama alanının genişleyeceğini ve bölgesel uydu hizmeti ihracatının artacağını belirtti.

Erdoğan ayrıca, Türksat 6A'nın millî güvenlik açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, haberleşme uydularının millî olarak üretilmesinin dışa bağımlılığı azaltacağını ve teknoloji kazanımı sağlayacağını söyledi. Projeye katkılarından dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türksat, TÜBİTAK, ASELSAN, TUSAŞ ve CTech firmasına teşekkürlerini ileten Erdoğan, Türksat 6A'nın Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti.