Hava Durumu: Bugün Yurdun Çeşitli Bölgelerinde Sağanak Yağış Bekleniyor

Hava Durumu: Bugün Yurdun Çeşitli Bölgelerinde Sağanak Yağış Bekleniyor
Bugün için Meteoroloji raporuna göre, Denizli, Adana, Artvin, Trabzon, Erzurum, Kars ve Van'da sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor; ülke genelinde sıcaklıkların ise stabil kalması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkenin batı, kuzey ve doğu bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van'ın doğu ilçelerinde, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Uşak, Denizli ve Burdur çevrelerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Hava Sıcaklığı

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek şekilde devam edecek gibi görünüyor.

Rüzgar

Genellikle kuzeyli yönden esen, zaman zaman güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif şiddette, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarlar, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak görülebilir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın Marmara’nın güneybatı bölgeleri ile Kuzey Ege kıyılarında zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklenmektedir. Bu nedenle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması önem arz etmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara

Gökyüzünün parçalı bulutlu olması bekleniyor. Rüzgarın güneybatı bölgelerinde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) hızlarla kuzeyden eseceği tahmin ediliyor.

Ege

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Uşak ve Denizli çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında zaman zaman kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi öngörülüyor.

Akdeniz

Gökyüzünün az bulutlu olduğu, iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Burdur çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor.

İç Anadolu

Gökyüzünün az bulutlu olduğu, bazı bölgelerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz

Gökyüzünün parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz

Parçalı, bazı yerlerde çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in bazı bölgelerinde yerel olarak aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve bazı yerlerde çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Iğdır, Hakkari çevreleri ve Van'ın doğu ilçelerinde yerel olarak aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu

Gökyüzünün az bulutlu ve genellikle açık olacağı, zaman zaman parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.