Hava Durumu Tahmini ve Sıcaklık Artışı

Hava Durumu Tahmini ve Sıcaklık Artışı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 7-10 derece üzerinde olacak, bazı illerde ise sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkenin kuzeydoğusu, Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Denizli, Uşak, Burdur ve Isparta'nın kuzey-batısı ile Afyonkarahisar'ın güneyi ile Van'ın doğu kesimlerinde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı gözlemlenebilir.

Hava Sıcaklığı: Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 7-10 derece üzerinde olmaya devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eserek, Marmara'nın güneyi ile Ege'nin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği öngörülüyor.

Marmara: Hava durumu genel olarak az bulutlu olacak.

Edirne'de hava durumu az bulutlu ve sıcak. Sıcaklık 37°C olarak tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava az bulutlu ve sıcak. Sıcaklık 30°C olarak tahmin ediliyor.

Kırklareli'de hava az bulutlu ve sıcak. Sıcaklık 32°C olarak tahmin ediliyor.

Kocaeli'nde hava az bulutlu ve sıcak. Sıcaklık 31°C olarak tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi: Parçalı bulutlu ve az bulutlu, güney iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu. Öğleden sonra Uşak, Denizli ve Afyonkarahisar'ın güney çevrelerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Afyonkarahisar'da hava parçalı bulutlu ve az bulutlu, güney çevrelerinde yer yer çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 34°C olarak tahmin ediliyor.

Denizli'de hava parçalı, yer yer çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış olacak. Sıcaklık 41°C olarak tahmin ediliyor.

İzmir'de hava az bulutlu. Sıcaklık 37°C olarak tahmin ediliyor.

Muğla'da hava az bulutlu. Sıcaklık 40°C olarak tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi: Hava genellikle az bulutlu, iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Burdur ile Isparta'nın batı ve kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Adana'da hava az bulutlu, iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu. Sıcaklık 39°C olarak tahmin ediliyor.

Antalya'da hava az bulutlu, iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu. Öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 33°C olarak tahmin ediliyor.

Hatay'da hava az bulutlu. Sıcaklık 36°C olarak tahmin ediliyor.

Isparta'da hava parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ve kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 36°C olarak tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi: Genel olarak az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Ankara'da hava az bulutlu, kuzey kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu. Sıcaklık 34°C olarak tahmin ediliyor.

Eskişehir'de hava az bulutlu. Sıcaklık 33°C olarak tahmin ediliyor.

Konya'da hava az bulutlu. Sıcaklık 34°C olarak tahmin ediliyor.

Sivas'ta hava parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık 32°C olarak tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Genellikle parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bolu'da hava parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık 31°C olarak tahmin ediliyor.

Düzce'de hava az bulutlu. Sıcaklık 32°C olarak tahmin ediliyor.

Sinop'ta hava parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık 27°C olarak tahmin ediliyor.

Zonguldak'ta hava az bulutlu. Sıcaklık 26°C olarak tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Genellikle parçalı, yer yer çok bulutlu. Doğu Karadeniz kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Amasya'da hava parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık 33°C olarak tahmin ediliyor.

Artvin'de hava parçalı, yer yer çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık 27°C olarak tahmin ediliyor.

Samsun'da hava parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık 28°C olarak tahmin ediliyor.

Trabzon'da hava parçalı, yer yer çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık 26°C olarak tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Genellikle parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu. Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeyi ile Van'ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Erzurum'da hava parçalı bulutlu, kuzey çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 30°C olarak tahmin ediliyor.

Kars'ta hava parçalı, yer yer çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Sıcaklık 28°C olarak tahmin ediliyor.

Malatya'da hava parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık 38°C olarak tahmin ediliyor.

Van'da hava parçalı bulutlu, doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 27°C olarak tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Genellikle az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

DİYARBAKIR'da hava az bulutlu ve açık. Sıcaklık 42°C olarak tahmin ediliyor.

GAZİANTEP'te hava az bulutlu ve açık. Sıcaklık 40°C olarak tahmin ediliyor.

SİİRT'te hava az bulutlu ve açık. Sıcaklık 39°C olarak tahmin ediliyor.

ŞANLIURFA'da hava az bulutlu ve açık. Sıcaklık 43°C olarak tahmin ediliyor.