Meteorolojiden İstanbul ve 24 İl için Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Meteorolojiden İstanbul ve 24 İl için Kuvvetli Sağanak Uyarısı
Türkiye genelinde hava genel olarak değişken olacak; bazı bölgelerde yerel sağanak yağışlar beklenirken diğer yerlerde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi de yerel olarak yağışlı geçecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava Sıcaklığı: İç ve kuzey bölgelerde 2 ila 4 derece artış beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

İç ve güney bölgelerde güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette rüzgarlar esecek. İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

UYARILAR
Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor. Bu durumda oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu hale gelecek. Edirne, Kırklareli ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Edirne için tahmin: 21°C'den başlayıp 33°C'ye yükselecek, yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İstanbul için tahmin: 22°C'den başlayıp 34°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, zamanla yer yer parçalı bulutlu hale gelecek.

Kırklareli için tahmin: 21°C'den başlayıp 33°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, zamanla yer yer parçalı bulutlu hale gelecek.

Kocaeli için tahmin: 21°C'den başlayıp 38°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak.

EGE
Başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, ilerleyen saatlerde iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Rüzgarın iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar için tahmin: 18°C'den başlayıp 35°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu hale gelecek. Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Denizli için tahmin: 23°C'den başlayıp 39°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, zamanla yer yer parçalı bulutlu hale gelecek.

İzmir için tahmin: 25°C'den başlayıp 33°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak.

Muğla için tahmin: 24°C'den başlayıp 34°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak.

AKDENİZ
Öğleden sonra Isparta ve Burdur çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Adana için tahmin: 25°C'den başlayıp 35°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, zamanla yer yer parçalı bulutlu hale gelecek.

Antalya için tahmin: 26°C'den başlayıp 32°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, zamanla yer yer parçalı bulutlu hale gelecek.

Hatay için tahmin: 24°C'den başlayıp 32°C'ye yükselecek, başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, zamanla yer yer parçalı bulutlu hale gelecek.

Isparta için tahmin: 19°C'den başlayıp 34°C'ye yükselecek, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ankara için tahmin: 18°C'den başlayıp 36°C'ye yükselecek, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Eskişehir için tahmin: 20°C'den başlayıp 35°C'ye yükselecek, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Konya için tahmin: 18°C'den başlayıp 36°C'ye yükselecek, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Sivas için tahmin: 11°C'den başlayıp 32°C'ye yükselecek, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bolu için tahmin: 15°C'den başlayıp 35°C'ye yükselecek, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Düzce için tahmin: 20°C'den başlayıp 38°C'ye yükselecek, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Sinop İçin Tahmin: 21°C'den başlayıp 28°C'ye yükselecek, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Zonguldak için tahmin: 19°C'den başlayıp 31°C'ye yükselecek, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

Amasya için tahmin: 18°C'den başlayıp 36°C'ye yükselecek, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Artvin için tahmin: 17°C'den başlayıp 25°C'ye yükselecek, parçalı ve az bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Samsun için tahmin: 20°C'den başlayıp 30°C'ye yükselecek, parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Trabzon için tahmin: 21°C'den başlayıp 27°C'ye yükselecek, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzeydoğu kesimlerinde ve Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

Erzurum için tahmin: 8°C'den başlayıp 24°C'ye yükselecek, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kars İçin tahmin: 10°C'den başlayıp 21°C'ye yükselecek, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Malatya için tahmin: 17°C'den başlayıp 34°C'ye yükselecek, parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

Van için tahmin: 11°C'den başlayıp 25°C'ye yükselecek, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Diyarbakır için tahmin: 19°C'den başlayıp 37°C'ye yükselecek, az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Gaziantep için tahmin: 22°C'den başlayıp 36°C'ye yükselecek, az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Siirt için tahmin: 23°C'den başlayıp 34°C'ye yükselecek, az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Şanlıurfa için tahmin: 25°C'den başlayıp 37°C'ye yükselecek, az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.